Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Čačićev odlazak neće utjecati na Vladu ni na povećanje investicija

HNS, RADIMIR ČAČIĆ (1)
Robert Anić/PIXSELL
15.11.2012.
u 19:15

Građani vjeruju da Čačićev odlazak neće bitno utjecati ni na pokretanje velikih investicija ni na stabilnost koalicije. Samo 26 posto ispitanika drži da će Čačićev odlazak oslabiti sposobnosti Vlade

Čak 70 posto građana nakon mađarske presude smatra da je kazna za Radimira Čačića pravedna, a 47 posto drži da njegov odlazak iz Vlade neće imati nikakav utjecaj na njeno funkcioniranje. Rezultat je to ekskluzivnog istraživanja koje je za Dnevnik NOVE TV proveo IPSOS PULS na ukupno 6000 ispitanika.

Dok 24 posto ispitanika drži da je kazna Čačiću nepravedna, prošle je godine, kada mu je izrečena nepravomoćna kazna koja nije predviđala odlazak u zatvor, to smatralo njih čak 55 posto. Danas 29 posto građana vjeruje da će Čačićeva smjena oslabiti poziciju Vlade, dok 17 posto građana misli kako će se povećati sposobnost Vlade.

Građani vjeruju da Čačićev odlazak neće bitno utjecati ni na pokretanje velikih investicija ni na stabilnost koalicije. Samo 26 posto ispitanika drži da će odlaskom Čačića oslabiti sposobnosti Vlade, dok ih 18 posto vjeruje da će se Vladine mogućnosti povećati. 47 posto smatra ih da se stabilnost koalicije neće poljuljati. Ali zato svaki treći Hrvat misli da će stabilnost koalicije biti ugrožena, dok čvrstu koaliciju očekuje 13 posto građana. Da Čačićev boravak u Vladi nije obilježen pozitivnim postignućima, misli 29 posto, a da jest i to osrednjim smatra 31 posto građana. 21 posto građana misli da je njegov doprinos bio mali, a samo 11 posto da je bio velik. Vlada će i bez bivšeg potpredsjednika funkcionirati kao i dosad, smatra 60 posto građana. Njih 19 posto uvjereno je da će odlaskom Čačića Vlada postati uspješnija, no samo njih 14 posto misli da će se izvršna vlast pogoršati.

Osim Čačićeva, građane nije impresioniralo ni držanje premijera Zorana Milanovića. Njih 56 posto zamjera mu da se neprihvatljivo ponašao kada je nakon nepravomoćne presude u lipnju zadržao Čačića. No ne i 37 posto prema kojima je premijer postupio ispravno.

>>Čačić ostaje šef HNS-a do ožujka, Pusić potpredsjednica Vlade

Komentara 7

DH
dalibor.hren
19:35 15.11.2012.

Kazna nije pravedna. Dobio je premalo!

VE
Vexans
19:47 15.11.2012.

Nikada me ne zanimaju ankete sa sugestivnim (nagovaračkim) anketnim pitanjima.Sve ove mjesece ( valjda 11) po koalicijskoj preuzimanju vlasti, HNS je sama sebe stigmatizirala kao remetilački faktor unutar Koalicije.Oni su ,jednostavno,to željeli biti i time sebe implicirati kao "one koji vuku" po logici ekonomije i ,kojima ,gola politika samo smeta.Naravno da je to bilo čisto fingiranje jer,osim g. Čačića ,koji zbog osobne psihičke infrastrukture nije vidio "dalje od nosa,drugi su,posebno gđa.Pusić znali za " grešku materijala" koja će uzrokovati samourušavanje.Sasvim slućajno , tome je sada direktan povod ova presuda. I poradi toga,bilo kakve posljedice, naročito ne skorašnje a pogotovo ne negativne ,njegovim odlaskom..neće biti.

Avatar _Hedon_
_Hedon_
19:26 15.11.2012.

Ali neće ni na smanjenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije