Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čačićevi nasljednici

Čačić ostaje šef HNS-a do ožujka, Pusić potpredsjednica Vlade

HNS, RADIMIR ČAČIĆ (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/17
15.11.2012.
u 16:11

Predsjedništvo HNS-a odlučilo je da će Čačićevu funkciju ministra gospodarstva preuzeti dosadašnji ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, a Vesna Pusić postat će prva potpredsjednica Vlade

Radimir Čačić ostat će na čelu HNS-a od kraja ožujka 2013. Iako je mogao dati ostavku, a njegovu dužnost preuzeti netko od potpredsjednika stranke, to nije učinio jer želi pripremiti sabor stranke koji je najavio za kraj ožujka. Rečeno je to danas na HNS-ovoj konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Predsjedništvo HNS-a odlučilo je da će njegovu funkciju ministra gospodarstva preuzeti dosadašnji ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, dok će Vesna Pusić postati prva potpredsjednica Vlade koja će koordinirati vanjske i europske poslove. Nova ministrica graditeljstva bit će dosadašnja Vrdoljakova zamjenica Ana Mrak Taritaš. Ove će rekonstrukcije sutra biti potvrđene i u Saboru.

Na pitanje hoće li njegov imidž i eventualni odlazak u zatvor utjecati na imidž stranke uoči lokalnih izbora Čačić je kazao da neće jer nije osuđen za nečasno kazneno djelo te drži da će se izbor novog vodstva uči izbora pozitivno odraziti na izborni rezultat.

Vrdoljak je kazao da je spreman za novo ministarsko mjesto. – Nije prvi put da koordiniram timove. Bili smo i dosad u dnevnom kontaktu, ovo je kontinuitet – kazao je Vrdoljak.

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednicu stranke Vesna Pusić samo se nasmijala.

>>Kako je primio vijest: Šokirao se, Josipović ga potapšao

>>Čačić: Dajem ostavku na sve funkcije! Poštovat ću odluke suda

Komentara 103

NE
neverane
16:37 15.11.2012.

I poslije Tita Tito.

PR
pramac
16:58 15.11.2012.

Pa dobro tko odlučuje u kukuriku vladi minorni hns ili sdp a jadni mi s njima

Avatar maraaa
maraaa
19:22 15.11.2012.

hoće li pusić biti prva potpredsjednica ili potpredesjednica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije