Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO PREDSJEDNIK NS-REFORMISTA

Čačić: Vrlo je moguće i zakazivanje parlamentarnih izbora prije europskih

Zagreb: Dolazak na sastanak vladajuće većine u NSK
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
18.12.2021.
u 12:40

Potpredsjednica je Natalija Martinčević, a predsjednica Središnjeg odbora Sandra Herman

Razvoj hrvatskog društva u velikoj mjeri ovisi o hrvatskoj politici, a ona samo vrlo naivnima može izgledati stabilno i unaprijed zadanom.

Nominalno, prvi stvarni test odnosa snaga u hrvatskom društvu bit će europski izbori. Naravno, vrlo je moguće i zakazivanje parlamentarnih izbora prije europskih. Rezultate izbora za Sabor može odlučiti sposobnost građanskih centrističkih opcija da donesu prevagu, jer je nakon nestanka HSLS-a kako značajnog političkog čimbenika, a nakon toga i HNS-a, prostor centra, s vlastitom vizijom budućnosti Hrvatske i sposobnošću utjecaja na nju, potpuno ispražnjen – rekao je Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke – Reformisti na 4. saboru staranke, na kojem je ponovno izabran za predsjednika.

Potpredsjednica je Natalija Martinčević, a predsjednica Središnjeg odbora Sandra Herman. Osim Reformista s jednim zastupnikom, sve ostale političke stranke ili su se utopile u prostor HDZ-a i SDP-a ili svoje postojanje definiraju odbijanjem komunikacije i suradnje sa nekim od tih političkih polova, smatra Čačić.

Bit će presudna sposobnost i hrabrost centrističkih stranaka da osmisle samostalnu političku platformu koja će biti bazirana na rješenjima, a ne isključivo kritici.

- Danas više uopće nema potrebe dokazivati nesposobnost bilo HDZ-a bilo SDP-a za vođenje zemlje, jer su se sveli na stranačke okvire i time postali zarobljenici političke korupcije koja iz toga proizlazi. Za razbijanje tih stranačkih oklopa u kojima je istrunulo i ono što je vrijedilo, nužna je treća politička snaga koja svoje postojanje ne bazira na ideologiji i negaciji, koja je za mnoge pretpostavka vlastitog postojanja. Nužna je politička poruka bazirana na sposobnosti i rezultatima, te spremnosti na suradnju sa svim demokratskim snagama - i lijevim i desnim - s potpunom sviješću o propustima iz prošlosti cijelog demokratskog spektra. Za to neupitno ne mogu imati i nemaju snage ni HDZ ni SDP – zaključio je. 

>> VIDEO Evo što se sve stavlja na teret osumnjičenom kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću i još trojici

Komentara 9

DU
Deleted user
12:43 18.12.2021.

ovaj se svugdje trpa ko da je nešto bitan

DR
drogerasM
13:39 18.12.2021.

Tko je ovaj

BR
BratGandalfovogBrata
15:35 18.12.2021.

Ponavljat ću da je čačić mađaroubojica dokle god vi budete pisali o njemu. Sud je dosudio da je ubio mađare dakle ne klevećem. Vi brišite ja ću opet napisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije