Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reformisti traže odgovor

Bivšem direktoru varaždinske gradske tvrtke izdašna otpremnina, smatra da bi na sudu dobio i više

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
16.12.2021.
u 08:49

Runac je naveo da mu je isplaćeno 174.000 kuna, a da su ostalo plaćeni doprinosi

Narodna stranka - Reformisti javno je upitala varaždinskog župana Anđelka Stričaka (HDZ) je li bivši direktor gradskog poduzeća Parkovi Alen Runac (HDZ) vratio u proračun Grada Varaždina 300.000 kuna otpremnine.

"Posebno uzevši u obzir činjenicu da je gospodin Runac u Parkove došao iz mirovine, što podrazumijeva materijalnu sigurnost dotičnog. Ako još nije onda očekujemo da neće niti piškiti, niti kakiti, već uplatiti!", - naveli su Reformisti u priopćenju za javnost. Runac im je odgovorio na društvenoj mreži, nazvavši ih "jadnicima iz interesno-parazitske stranke".

Runac je naveo da mu je isplaćeno 174.000 kuna, a da su ostalo plaćeni doprinosi. "Iako je i to veliki iznos, ali da smo završili na sudu iznos bi bio još veći jer sam dobio otkaz usprkos nikad boljim financijskim rezultatima", poručio je i dodao da su u njegovu mandatu prihodi poduzeća prelazili 21 milijun kuna. Istaknuo je da je ponosan na svoj mandat u Parkovima jer su financijski rezultati bili odlični, radilo se na kvalitetnim projektima i stvoreni su dobri međuljudski odnosi. Runac je za direktora Parkova izabran 2018. godine, a s tog je mjesta otišao 1. rujna, s promjenom vlasti u Gradu. 

Ključne riječi

Komentara 1

BF
bf23
12:52 16.12.2021.

A tko mu je omogućio takav ugovor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije