Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika iz HNS-a

Čačić: Vlada je kriva zbog IGH-ova gubitka posla

čačić, pusić
Mladen Mandić
03.03.2010.
u 12:45

Vlada jednostavno nije znala odraditi ovaj posao iako se dokazalo da možemo biti konkurentni i ponuditi skoro trećinu nižu cijenu, rekao je Čačić.

Čelnici HNS-a Radimir Čačić i Vesna Pusić danas su bili na otvorenju novih prostora HNS-a u Krapini. Upitan o gubitku posla IGH u Crnoj Gori, Čačić je rekao da je strašna razina nesposobnosti koju je u tom slučaju pokazala Vlada.

– Monopolska pozicija IGH u Hrvatskoj je štetna i opasna i od Vlade se ne očekuje da daje državna jamstva, no postojali su i drugi modeli, primjerice ugovorna jamstva koja su već korištena nekim projektima u cestogradnji. Vlada jednostavno nije znala odraditi ovaj posao iako se dokazalo da možemo biti konkurentni i ponuditi skoro trećinu nižu cijenu. Pa gdje ćemo biti konkurentni ako ne u Crnoj Gori – rekao je Čačić.

Osvrnuo se i na sve veće zaostajanje sjevera Hrvatske u BDP-u po glavi stanovnika u odnosu na ostatak Hrvatske.
– Zagorje je sa 76 posto državnog prosjeka palo na 74, a Međimurska i Varaždinska županija pale su osam posto, tako da je Međimurje trenutačno na 78, a Varaždin na 80 posto hrvatskog prosjeka. Kako u sjevernu regiju spada i Zagreb koji ima 74 posto  veći BDP od hrvatskog prosjeka, sa Zagrebom će se u budućnosti teško do novca iz pretpristupnih i ostalih fondova Europske unije. Stoga tražimo da se Zagreb izdvoji iz sjevernohrvatske regije – rekao je Čačić.

Vesna Pusić komentirala je najavu predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića o prijevremenim izborima.
– Ne vjerujem u prijevremene izbore jer za to nema nikakvih indicija. Vlada neće odustati od svog mandata. Izbori bi možda mogli biti na proljeće kad Vlada završi s potpisivanjem ugovora s EU, jer bi to za nju mogao biti najpovoljniji trenutak, no to će tada biti redoviti izbori, a ne prijevremeni. No, kad će biti izbori ovisi o koaliciji na vlasti, a ne o oporbi – rekla je Vesna Pusić.

Komentara 108

DU
Deleted user
18:07 03.03.2010.

kamocemo...novi kaput? nema veze,isto sranje piskaras

OB
-obrisani-
13:25 03.03.2010.

Opet on! Taman kad misliš da si ga se riješio,stručnjak se javi. Čačiću , kad ćete se već jednom zauvjek skinuti s naše grbače. Uzmi i ostatak svoje stranke, nestani!

KV
kvikigric
17:36 03.03.2010.

@kaputt a cacic je primjer postenja?? ti se salis, cacic, linic, obersnel su simbol svega onog sto u hrvatskoj nije dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije