Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao u remetinec

Čačić se nasmiješio i mahnuo novinarima pa otišao u zatvor

Remetinec, Čačić, zatvor (1)
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/10
17.06.2013.
u 08:16

Svoje prve zatvoreničke dane bivši potpredsjednik Vlade provodit će na Odjelu za dijagnostiku i programiranje, na kojemu u prosjeku boravi između 100 i 150 zatvorenika.

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić pred zatvor u Remetincu stigao u 19.04 sati sa odvjetnikom Rajkom Mlinarićem koji ga je dovezao u automobilu. Sa sobom je imao jednu putnu torbu, a brojnim okupljenim novinarima, snimateljima i fotoreporterima samo je kratko mahnuo i nasmiješio se, nakon čega je ušao u prostorije zatvora. Odvjetnik Mlinarić rekao je da je Čačić spreman za izvršavanje kazne.

– To je jedna etapa u životu koja se dogodila, odlazi na izvršenje kazne za koju ne zna koliko bi mogla trajati jer mađarska presuda nakon 11 mjeseci zatvora jamči izlazak na uvjetnu slobodu, a hrvatska tek ostavlja mogućnost pisanja molbe – poručio je Mlinarić.

Inače, Čačić je iz svoje kuće u Varaždinu u društvu supruge Marije izašao je u 8.40 sati, nakon čega su oboje sjeli u volkswagen touareg. Ona za upravljač, a on na suvozačko mjesto.

Legalist i legitimist

Čačić u zatvor ide zbog nesreće koju je prije tri i pol godine skrivio u Mađarskoj, kada su poginule dvije osobe. Vozeći se brzinom od 130 kilometara na sat, zabio se u škodu fabiju kojom je upravljala Katalin Lipták (60). Njezin dvije godine stariji suprug György Lipták od posljedica nesreće umro je u bolnici u Kaposvaru idući dan, a desetak dana poslije umrla joj je i majka Imrene Antal (81).

– Nema ništa u tome novo ni neobično. Ja sam legalist i legitimist. Bez obzira na to što mislim o presudama, kaznu koja je propisana treba izvršiti i o tome nema nikakve dvojbe. Takvim stvarima treba pristupati racionalno. Nisam nikada u životu učinio ništa nečasno. Prema tome, u tom sam smislu potpuno miran – izjavio je Čačić za Novi list prije odlaska na izdržavanje kazne. Svoje prve zatvoreničke dane bivši potpredsjednik Vlade provodit će na Odjelu za dijagnostiku i programiranje, na kojemu u prosjeku boravi između 100 i 150 zatvorenika. Tamo će obaviti sistematski pregled, rješavati psihotestove, razgovarati sa psiholozima i socijalnom radnikom, a sve to kako bi se utvrdilo je li sposoban za rad tijekom izvršenja kazne. Ovisno o rezultatima, nakon minimalno dva, a maksimalno četiri tjedna, bit će upućen u drugu kaznionicu. Njegova iduća postaja trebala bi biti zatvorska ustanova s najblažim režimom – kaznionica otvorenog tipa u Valturi pokraj Pule, u kojoj nema visokih zidova, bodljikave žice ni pravosudnih policajaca, a zatvorenicima se pokazuje gdje su granice kaznionice koje ne smiju prijeći.

Program za prekršitelje

Druga je opcija Kaznionica Lipovica – Popovača, u kojoj se također provodi program za prometne prekršitelje, a nije isključena ni kaznionica u Turopolju. Nakon što odsluži polovicu kazne, Čačić može tražiti prijevremeni otpust. Kada izađe iz zatvora, najavio je da će se nastaviti baviti politikom.

>> Psihotest u Remetincu za bivšeg prvog potpredsjednika Vlade

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije