Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranke centra

Čačić okuplja novi regionalni savez, otkriva i predsjedničke ambicije

radimir čačić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
19.12.2017.
u 14:56

Reformisti najavljuju izlazak na europske i predsjedničke izbore, pri čemu računaju na potporu župana sa sjevera Hrvatske

Prvi reformist Radimir Čačić najavio je ovih dana da će njegova stranka na europske, ali i na predsjedničke izbore ići sa strankama centra. – Znamo da su pred nama dva izborna testa, europski i predsjednički izbori.

Tema je kako nastupiti i s kim ulaziti u partnerstvo. Naš je stav tu potpuno jasan. Na te izbore idemo gotovo sigurno s pozicije centra, sa strankama centra, i to će biti test naše snage – poručio je Radimir Čačić s nedjeljne sjednice Središnjeg odbora Reformista.

Koga priželjkuje u toj kombinaciji, Čačić nije precizirao, no iz njegove stranke objašnjavaju da nije riječ o postojećim strankama centra koje okrupnjavaju u Amsterdamskoj koaliciji. O njima, kažu, uopće ne razmišljaju jer su uvjereni da te stranke na budućim izborima ne mogu ostvariti znatniji uspjeh. – Ne mislimo da bi ta koalicija mogla biti bitan faktor na političkoj sceni u Hrvatskoj – kazala nam je potpredsjednica Predsjedništva HNS – Reformista Natalija Martinčević. Ideja je reformista, objašnjava, okupljanje župana sa sjevera Hrvatske.

Regionalni savez

Kao jezgru budućeg regionalnog saveza, za koji su uvjereni da ima potencijala postati respektabilna politička snaga, reformisti neslužbeno spominju bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, koprivničko-križevačkog Darka Korena, ali i međimurskog Matiju Posavca. Iako je Posavec član HNS-a, reformisti su uvjereni da je pitanje trenutka kada će župan napustiti HNS jer, kažu, u novoj konstelaciji ne može ostvariti svoje ambicije. Što se tiče predsjedničkih izbora, reformisti poručuju da su ti izbori još daleko te da još nije definirano ime predsjedničkog kandidata, no u kombinaciji na koju računaju teško bi bilo zamisliti da se za predsjednika kandidira bilo tko osim samog Čačića. Reformisti takvu ideju ne demantiraju, a sama činjenica da je pred Središnjim odborom spomenuo da će stranka na predsjedničke izbore, teško da može značiti bilo što osim da Čačić osobno ima predsjedničkih ambicija.

Pogledajte kako su Jadranka Kosor, Mesić i Čačić prošetali Špancirfestom:

radimir čačić
1/5

S ocjenom da Reformisti i Amsterdamska koalicija nemaju što tražiti zajedno suglasni su i u stranci GLAS Anke Mrak Taritaš. U toj stranci ističu da su koncentrirani isključivo na razgovore s IDS-om i strankom Pametno s kojima su, kažu, za sada u fazi usuglašavanja sadržaja liberalne politike za mogući zajednički nastup na sljedećim izborima. 

Komentara 16

SX
sudbina x
15:46 19.12.2017.

Navjerojatno je koliko se ovi isluženi i potrošeni političari drže državnih jasli...To su nametnici i krvopije gori od pijavica....Taj HNS raspao se ali se nastavio dijeliti i širiti poput kuge...Pa tako imamo reformiste-Čačić, GLAS-Pusić,Taritaš i HNS-Vrdoljak...Dakle nitko se neda iz politike svi su tu samo su se razgranali poput zaraze a svi tvrde da rade za narod iako je prava istina da sišu krv i zadnju supstancu tog naroda...Kako vas nije sram, paraziti...?

Avatar Oneill
Oneill
15:41 19.12.2017.

Stalno te iste visaže neka nas Bog pomogne i takove agonije od nas skloni.

VE
vecernji55
16:07 19.12.2017.

pa zar stvarno nemamo nista bolje u ovoj zemlji???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije