Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef HNS-a u Nu2

Čačić daje ostavku na čelno mjesto u teniskom savezu

Upozorava se na Titove zločine
Pixsell
Autori: al/VLM, mb
07.02.2010.
u 15:17

Čačić je naglasio kako ne bježi od odgovornosti, ali da treba razlučiti kaznena djela počinjena s namjerom i kaznena djela iz nehata. Iz politike će se posve povući samo ako bude pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu.

Radimir Čačić dat će u utorak ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog teniskog saveza, potvrdio je šef narodnjaka u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”. Na to da zbog prometne nesreće koju je skrivio u Mađarskoj, a u kojoj su poginule dvije osobe, mora dati ostavku na sportske dužnosti, jer je tako propisano zakonom, prvi je ukazao Večernjak.

>>R. Čačić: Spriječi li me presuda u obavljanju funkcije, povući ću se

>>Hebrang: Da sam skrivio smrt dvoje ljudi, povukao bih se iz politike

Nisam nečastan

Na čelu stranke ostaje iako je svjestan da jedno vrijeme neće moći dati sve od sebe. Za takvu odluku bile su presudne riječi znanca koji mu je kazao da nakon nesreće nije postao nečastan čovjek.

- Trebalo mi je desetak dana da se saberem, a nakon toga pokušao sam procijeniti što i kako želim i imam li snage i temelja da se vratim prijašnjem političkom životu jer nisam osoba koja će plakati sama nad sobom. Najviše su mi pomogli razgovori s prijateljima, koji su mi rekli kako je ključno da shvatim da nisam nečasna osoba i da se nesreća mogla dogoditi svakome od nas, rekao je Čačić.

Čačić je naglasio kako ne bježi od odgovornosti, ali da treba razlučiti kaznena djela počinjena s namjerom i kaznena djela iz nehaja. Iz politike će se posve povući samo ako bude pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu, rekao je.

Prihvaća i zatvorsku kaznu

A na pitanje kako će prihvatiti eventualnu zatvorsku kaznu, Čačić je odgovorio da će prihvatiti svaku kaznu koju mu pravosudni organi odrede.

- Sve što sud odluči je pravedno i ja ću kaznu izdržati. Nastojat ću sudjelovati u prikazivanju onoga što se dogodilo i prihvatit ću odluku suda, kakva god bude. Ipak, najgora kazna je ono što čovjek osjeća u ovakvom trenutku, naglasio je Čačić.

Obitelji stradalih se javio i kaže kako ga se nemaju razloga bojati. Kazao je i kako mu je liječnik nakon posljednje totalke, a do nesreće u Mađarskoj ih je imao tri, preporučio da ne vozi u posebnim uvjetima kao što su vrućine, niski tlak...

 – Nitko mi nije rekao da ne smijem voziti – nadovezao se. Incident na Markovu trgu, kada je dao policajcu ključeve da mu preparkira auto, pravdao je tvrdnjom da se u vrijeme dok je bio ministar tako radilo. U drugom dijelu emisije, u kojem je bio opušteniji, Čačić je kritizirao aktualnu vlast.

Ključne riječi

Komentara 131

MA
malena27
21:57 07.02.2010.

Hvala ti Boze. Ne znam samo tko ga postavi za predsjednika HTS?

MA
margaritas
12:51 08.02.2010.

nije on dao ostavku milom nego silom

OB
-obrisani-
16:37 07.02.2010.

da moš misliti što je ovim ljevičarima do pravde glavno da je njihov, pa nek i tare ljude po cesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije