Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeni posjet

Butković vodi delegaciju 
u Kinu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
18.01.2019.
u 19:08

Butković će se, prema planu posjeta, prvo u nedjelju sastati u Pekingu s ministrom prometa NR Kine, a dan poslije će se hrvatska delegacija sastati s predstavnicima CRBC-a i CCCC-a

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković od nedjelje će biti u službenom posjetu Narodnoj Republici Kini. Uz Butkovića u hrvatskoj delegaciji bit će još državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa. U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kažu da je taj posjet Kini nastavak intenziviranja odnosa između dviju država i priprema za summit 16+1.

Navode i da će se tijekom posjeta razmijeniti iskustva između društava koje upravljaju željezničkim sustavom dok će se s tvrtkom China Road and bridge Corporation (CRBC) koja izvodi radove na Pelješkom mostu proći dinamika izvedbe radova. Hrvatska delegacija će pogledati i neke od impozantnih projekata koje je radila ta tvrtka, kao i njihova tvrtka majka China Communication Construction Company (CCCC), kao što je most Hong Kong-Zhuhai-Macau. Hrvatska delegacija, kažu u Ministarstvu, upoznat će kineske kolege i s projektima Lučke uprave Rijeka te zadarske zračne luke.

Butković će se, prema planu posjeta, prvo u nedjelju sastati u Pekingu s ministrom prometa NR Kine, a dan poslije će se hrvatska delegacija sastati s predstavnicima CRBC-a i CCCC-a. Za utorak je pak predviđen sastanak s China Railway Engineering Corporation (CREC). Nakon toga slijedi obilazak mosta Hong Kong-Zhuhai-Macau te projekta tvrtke CCCC Hengquin Plaza Project. Hrvatska delegacija predvođena Butkovićem obići će i gradilište Petog mosta u Nanjingu preko rijeke Yangtze koji gradi tvrtka CRBC. Za zadnji dan posjeta predviđen je sastanak s tvrtkom COSCO SHIPPING te s predstavnicima Luke Ningbo.

>>Pogledajte video: Butković o Pelješkom mostu

Ključne riječi

Komentara 6

BE
benediktus
21:42 18.01.2019.

Kinezi dobili posao pa sad idemo malo na maturalac u razgledavanje Kine. Koji jad

PR
propalismoFranjoskroz
20:45 18.01.2019.

Pogledajte samo kako izgleda Novi Vinodolski i usporedite ga sa ostalim gradovima na moru.To će vam sve reci o sposobnosti ovoga uhljeba

PU
Pukovnik
20:25 18.01.2019.

Taj ne zna cipele zavezati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije