Naslovnica Vijesti Hrvatska

Butković smatra da Thomsonova pjesma nije ukazala nepoštovanje prema Merkel

Dodao je kako nije čuo nikakve reakcije iz Njemačke, iako je puštanje Thompsonove pjesme izazvalo brojne reakcije u njemačkim medijima
22. svibnja 2019. u 11:27 13 komentara 808 prikaza
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u srijedu kako je skup HDZ-a u Ciboni bio veličanstven, pa misli da je i HDZ-ova gošća, njemačka kancelarka Angela Merkel, bila zadovoljna, te zanijekao da je HDZ pokazao nepoštovanje prema Merkel jer je puštena i pjesma Marka Perkovića Thompsona, čiji su nastupi bili zabranjeni i u Njemačkoj.

Angela Merkel u Banskim dvorima se susrela s premijerom Andrejom Plenkovićem Marinko Jurasić Posjet Merkel politički je trijumf Plenkovića

Upitan je li zbog Thompsonove pjesme HDZ pokazao nepoštovanje prema Merkel, koja je na skupu u dvorani Dražena Petrovića osudila nacionalizam, Butković je novinarima pred Banskim dvorima kazao kako se ne radi o nepoštovanju ugledne gošće.

"Bože sačuvaj! Zašto bi pokazali nepoštovanje? Skup je bio veličanstven, bila je pozitivna atmosfera, a mislim i da je Merkel bila zadovoljna", rekao je.

Dodao je kako nije čuo nikakve reakcije iz Njemačke, iako je puštanje Thompsonove pjesme izazvalo brojne reakcije u njemačkim medijima.

Zagreb: Središnji predizborni skup HDZ-a za izbore za Europski parlament PREDIZBORNI SKUP Merkel: Nacionalizam je protivnik koji želi uništiti Europu i to moramo jasno reći

Na upit N1 televizije glasnogovornik njemačke kancelarke poručio je da ona osuđuje nacionalizam.

"Kancelarka Merkel nije bila upoznata s pjesmama koje će se puštati tijekom stranačkoga skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pjesama. Kancelarka Merkel je tijekom svog posjeta Zagrebu jasno izrazila svoj stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu", objavio je N1 odgovor iz Njemačke.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Barbasmora:

    Kad balkanac smatra je to cinjenica!!!

  • LizaLimenni:

    Puštanje thompsonovih pjesama na skupu hdza je uvreda prema Thompsonu!!!

  • debelikonj:

    A što je to ružno u pjesmi “Lijepa li si”? Stvarno moraš mrziti Hrvatsku da imaš nešto protiv iste.