Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Butković otvorio dionicu ceste koja je u prometu od kraja prošle godine

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić rekao je kako se tek poslije 25 godina napora izgradila ova cesta koja je iznimno važna za mještane Otoka, Cvelferije, Jankovaca, Slakovaca, Vukovara...
12. srpnja 2019. u 12:30 1 komentara 417 prikaza
Butković otvorio dionicu ceste koja je u prometu od kraja prošle godine
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/4

Simboličnim presjecanjem vrpce, a povodom Dana Grada Otoka, danas je otvorena dionica rekonstruirane prometnice Otok – Slakovci dužine 8,8 kilometara. Prema riječima ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića radi se o investiciji od oko 22 milijuna kuna koja je od velike važnosti za Otok i Vukovarsko-srijemsku županiju jer dodatno prometno povezuje dijelove županije, a u isto vrijeme Vukovaru i tome dijelu osigurava najbliži izlazak na auto cestu.

Ćirilica Odluka ustavnog suda: 'Vlast u Vukovaru mora povećati prava srpske manjine, 3 godine nisu napravili ništa!'

-Nastavljamo dobru suradnju s Vukovarsko-srijemskom županijom. U devetom mjesecu otvorit ćemo obilaznicu oko Vinkovaca, a uskoro slijedi i potpis ugovora o obnovi i rekonstrukciji željezničke pruge Vukovar Vinkovci. Trebamo potpisati i predugovor za izgradnju prve faze Srijemske tranverzale, rekao je Butković.

Jadrolinija PRIJEVOZ DJECE Udruga Brački pupoljci: Vladin zaključak o besplatnom prijevozu je polovično rješenje

Inače, danas otvorena dionice ceste izgrađena je i puštena u promet još krajem prošle godine ali se očigledno čekala posebna prilika i za njeno svečano otvaranje. Gradonačelnik Otoka Josip Šarić rekao je kako se tek poslije 25 godina napora izgradila ova cesta koja je iznimno važna za mještane Otoka, Cvelferije, Jankovaca, Slakovaca, Vukovara...

-Ona osigurava brži izlazak na auto cestu, a biti će i od velike važnosti za investitore s obzirom da povezuje Luku Vukovar i Luku Brčko, rekao je Šarić.

 

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
  • marco75:

    Šarić i Butković pravi adezeovski dužnosnici a inače su osobe sa posebnim potrebama. Zato i jesu toliko dugo na funkcijama.