Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN GRADA OTOKA

Butković otvorio dionicu ceste koja je u prometu od kraja prošle godine

Butković otvorio dionicu ceste koja je u prometu od kraja prošle godine
Foto: Branimir Bradarić
1/4
12.07.2019.
u 12:30

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić rekao je kako se tek poslije 25 godina napora izgradila ova cesta koja je iznimno važna za mještane Otoka, Cvelferije, Jankovaca, Slakovaca, Vukovara...

Simboličnim presjecanjem vrpce, a povodom Dana Grada Otoka, danas je otvorena dionica rekonstruirane prometnice Otok – Slakovci dužine 8,8 kilometara. Prema riječima ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića radi se o investiciji od oko 22 milijuna kuna koja je od velike važnosti za Otok i Vukovarsko-srijemsku županiju jer dodatno prometno povezuje dijelove županije, a u isto vrijeme Vukovaru i tome dijelu osigurava najbliži izlazak na auto cestu.

-Nastavljamo dobru suradnju s Vukovarsko-srijemskom županijom. U devetom mjesecu otvorit ćemo obilaznicu oko Vinkovaca, a uskoro slijedi i potpis ugovora o obnovi i rekonstrukciji željezničke pruge Vukovar Vinkovci. Trebamo potpisati i predugovor za izgradnju prve faze Srijemske tranverzale, rekao je Butković.

Inače, danas otvorena dionice ceste izgrađena je i puštena u promet još krajem prošle godine ali se očigledno čekala posebna prilika i za njeno svečano otvaranje. Gradonačelnik Otoka Josip Šarić rekao je kako se tek poslije 25 godina napora izgradila ova cesta koja je iznimno važna za mještane Otoka, Cvelferije, Jankovaca, Slakovaca, Vukovara...

-Ona osigurava brži izlazak na auto cestu, a biti će i od velike važnosti za investitore s obzirom da povezuje Luku Vukovar i Luku Brčko, rekao je Šarić.

 

Komentara 1

MA
marco75
12:35 12.07.2019.

Šarić i Butković pravi adezeovski dužnosnici a inače su osobe sa posebnim potrebama. Zato i jesu toliko dugo na funkcijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije