Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpora Plenkoviću

Butković očekuje 'bonacu' u HDZ-u: Škorić je bistar čovjek, zna prepoznati što je dobro

Oleg Butković
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
13.02.2020.
u 10:51

Butković je rekao kako ga nije iznenadila potpora predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića Andreju Plenkoviću, iako se nagađalo da će Škorić podržati Miru Kovača za predsjednika stranke

Ministar prometa Oleg Butković izrazio je očekivanje da će se situacija u HDZ-u uoči unutarstranačkih izbora smiriti i nastupiti bonaca nakon previranja među kandidatima, te ga ne iznenađuje potpora koju je Andrej Plenković dobio od predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića.

"Smirit će se, ide bonaca. Takav imam osjećaj", izjavio je Butković uoči sjednice Vlade upitan za udarce među kandidatima na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.  Rekao je i kako ga nije iznenadila potpora predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića Andreju Plenkoviću, iako se nagađalo da će Škorić podržati Miru Kovača za predsjednika stranke. 

"Nije me iznenadilo, znam Petra Škorića, on je bistar čovjek, zna prepoznati što je dobro", rekao je Butković o Škorićevoj potpori Plenkoviću.

Vezano uz odnos gradonačelnika Milana Bandića i zagrebačkog HDZ-a nakon neizglasavanja Generalnog urbanističkog plana, Butković nije zabrinut da će HDZ-ov kadar u gradskim tvrtkama biti izložen Bandićevoj odmazdi.   

"Valjda su ljudi tamo po nekim kompetencijama, a ne po političkoj zasluzi", rekao je Butković.

Dodao je i kako ne zna što će  Bandić sada napraviti, ali što se tiče GUP-a HDZ je, kaže, imao svoj stav. "Držali smo se toga do kraja, nije bilo političke trgovine i drago mi je da je tako", zaključio je.

Video: Tomo Medved: Oni koji se nude kao alternativa sadašnjem vodstvu HDZ-a nisu se htjeli angažirati na izborima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije