Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kleveta

Burna rasprava u sudnici: Đikić nije debil, neka sam odgovara!

\'obzor zagreb, hebrangova, 21.05.2008. dr. Ivan Djikic snimio Patrik Macek\'
Patrik Macek/Pixsell
10.12.2010.
u 19:25

Ivan Đikić tužio je profesora Šimuna Anđelinovića jer se zapitao zašto Đikić sije mržnju među znanstvenicima.

Burno je bilo u sudnici u procesu u kojem je znanstvenik Ivan Đikić tužio profesora Šimuna Anđelinovića da ga je oklevetao tekstom u Vjesniku "Sjeme mržnje u hrvatskoj znanosti", u kojem se zapitao zašto Đikić sije mržnju među znanstvenicima i trudi se u svijetu prikazati našu znanost korumpiranom.

Dok je Đikić svjedočio koliko su te neistine naškodile njegovoj časti i naštetile mu ugledu, a on već 15 godina volonterski radi u RH prenoseći znanje na mlade, sutkinji Maji Stipić Štampar nije bilo lako voditi raspravu jer je svatko svakome uskakao u riječ.

Đikićevu odvjetniku Milivoju Žugiću rekla je da će ga kazniti zbog neprimjerenog pritiska na sud jer joj je imputirao da je na strani okrivljenog. Na to je Žugić uzvratio da će promijeniti mišljenje samo ako mu Bog kaže kad bude umirao da pitanja sutkinje nisu smišljena da bi oslobodila okrivljenog!

Kad je, pak, odvjetnik Berislav Živković pitao Đikića je li rekao da je Anđelinović člankom odradio posao za nekog drugog govoreći o njegovoj bliskosti s Draganom Primorcem, Žugić se ubacio: "Ne sjećam se", a Anđelinović je uskočio: "Nije debil, nek sam odgovara"! 

Komentara 73

GR
Gradinar
10:25 12.12.2010.

lschmidt Kad već pokušavaš dati pravac načinu komentiranja ovdje, budi dosljedan. Korektno bi bilo komentirati ponuđeni tekst i problem koji je u njemu istaknut. Ništa drugo, ili bar ništa što nije izravno s tim povezano. Istaknuti je problem to štoto Đikić tuži na zagrebačkom sudu kolegu znanstvenika i splitskoga profesora Anđelinovića za klevetu. Čovjek je iznio svoje mišljenje o njegovom javnom djelovanju u Hrvatskoj i van Hrvatske. Pitao je zašto svojim djelovanjem sije sjeme mržnje? Đikić misli da je to stvar koju država treba sankcionirati. nitko normalan nigdje u Europi to ne misli, nitko tko drži do sebe u Hrvatskoj to ne misli, čak i sud sve teže to sankcionira. Ili, da za ovaj slučaj zbog Đikićeve \"veličine, iskrenosti, skromnosti, volonterskoga rada u Hrvatskoj\" i Boga pitajte što on i njegovi sljedbenici stalno ističu u novinama ( na svu sreću ni mediji više to ne puše), DRAŽAVA uvede novu praksu. Ili još bolje, da ga Kaptol proglasi svetim i zaštićenim od zemaljske griješnosti, pa da se moramo ispovijedati radi njega!? Pustite priče kompa o \"iskrenosti, skromnosti, volontiranju\" jer da bi to netko pouzdano znao mora s njim biti blizak. Ostalo su, ili spinovi njega i njegovih promotora, ili budalaštine. Ako netko \"volontira\" kako on stalno govori, \"pomaže\" kako stalno sam o sebi ističe, onda se, ako već ne uzima novac ( to isto ne znamo, nitko od nas) naplatiti to što radi može i - stalnim slikanjem u medijima i isticanjem te pomoći, iskrenosti, skromnosti i što sve ne. Ako se već pomaže, elementarni je red - sam se ne hvaliuti time. Inače, ta pomoć postaje jako, jako sumnjiva!

Avatar puky
puky
22:46 10.12.2010.

... mislim da je kao znastvenik ovaj đikić OK, bar tako svi tvrde ali kao čovjek je obično tašto smeće ... siguran sam da je i dobar dio njegovog znanstvenog ugleda dograđen pokvarenošću, podvalama, lažima i manipulacijama ... po svemuu sudeći taj je neki komunista ... strava ...

OB
-obrisani-
20:09 10.12.2010.

Đikiću vidiš da te u vlastitoj zemji necjene uzmi državljanstvo SAD-a ili Njemačke vidiš da u Hrvatskoj samo vlada poštenje ispod stola ili po političkoj liniji!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije