Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sustavna prijetnja'
Povratak na članak

Burna rasprava u EP-u o vladavini prava i medijima u Poljskoj

"Ako je vladavina prava ugrožena, EU mora djelovati"

Komentari 6

MR
Mr. Right
02:39 20.01.2016.

Pljska ide u dobrom smijeru , drugovi Europski ljevicari , socijalisti , komunisti , moralni relativisti , anti krscani . Pustite poljsku da ide svojim putem jer u buducoj povijesti to ce vam biti oaza u koju cete bijezati kad kad vas muslimani protijeraju iz zapadne Europe

VL
Avatar HRVATSKI CENTAR OIE
HRVATSKI CENTAR OIE
09:46 20.01.2016.

Moja digresija i simpatije Poljskoj. Jučer je Poljska izašala iz Europskog parlamenta uzdignute glave. Najave koje su trebale unaprijed donijeti osudu Poljske redom su propadale i nestajale u nepravednom pritisku na demokratski izabranu vladu Poljske. Podsjetimo nakon tragične pogibije predsjednika Leha Kaczynskog i cjelokupnog pollitičkog i vojnog rukovodstva Poljske 2010. godine, konzervativna stranka Pravo i Pravda (PiS) se nakon pet godina uspjela oporaviti te ponovno preuzeti vlast u Poljskoj te vratiti Poljsku na stari put očuvanja poljskih nacionalnih interesa i izgradnje jake, snažne i moćne Poljske, predvodnice Srednje Europe. Svi pokušaji rušenja autoriteta novih poljskih vlasti ponajprije provokacijom s izborom ustavnih sudaca u vrijeme tehničkog mandata prošle vlade, zatim organizacijom neuspješnih protuvladinih prosvjeda koji su protekli mirno, razni drugi pritisci od strane institucija Europske unije koje u vrijeme najveće krize od vremena hladnog rata raspravljaju o poljskim medijima i drugim unutarpolitičkim odlukama Poljske dok za to vrijeme Njemačka i Francuska proživljavaju ekspanziju najtežih zločina koji su doveli do ugrožavanja sigurnosti građana Europske unije. Licemjerje sa dvostrukim standardima, skandaloznom migrantskom politikom, nametanju obveznih kvota za zbrinjavanje migranata, ukidanja schengenskih pravila, suspenzije zakona o nadzoru državnih granica i slobode kretanja građana i niz drugih štetnih odluke koje su provodili lideri Njemačke i Francuske. Poljska za to vrijeme zajedno s ostalim članicama Višegradske grupe grade neku Novu Europu kojoj ni današnja rasprava u Strasbourgu nije mogla ništa nažao napraviti. Čak i financijske agencije su u tu svrhu pokušale napraviti pritisak kao što je Standard & Poor pokušala smanjenjem kreditnog rejtinga Poljske. Ništa od toga nije pomoglo danas europarlamentarcima. Poljska i Poljaci, kapa do poda. Projekt Međumorje ide dalje. Toliko i Hvala.

VL
RI
Rizlman
18:10 20.01.2016.

Nikakva vladavina prava nije ugrožena. Ako netko želi zaustaviti regresivne ljevičare - kmerofašiste i njihovo naci-fašističko upravljanje medijima, onda je to borba za pravo a ne protiv prava. Ti regresivni ljevičari nastoje uveti novi totalitarizam koji se skriva iza pojma "politička korektnost". Nešto slično vidimo i ovdje. Osim toga, Mađarska i Poljska su države koje su naučile iz tuđih grešaka, odnosno iz grešaka zapada i ne žele ponoviti te greške. A stara poslovica kaže da pametan uči iz tuđih grešaka a onaj tko nije baš pametan iz svojih. I sad je taj tobožnji progresivni a zapravo regresivni zapad ljut na Poljsku i Mađarsku jer te države ne žele ponavljati iste greške koje su oni činili, pa danas umjesto integracije u društvo imaju geta iz kojih im prijeti stalna opasnost.

VL
PI
pistaljka
19:47 23.01.2016.

Draga Poljska, ne daj se! Ne dopusti eusranijskim satanistima da vas unište. Vi ste jedini koji znate što je najbolje za dragu Poljsku. Imajte na umu da Sotona i Krist ne mogu zajedno. Vrijeme je napustiti tu žido-komi-satanističku tvorevinu. Na referendum i pokažite drugim Europljanima kako rješavati europske probleme. Bog vam bio u pomoći!

VL
KU
kunigunda
23:29 20.01.2016.

europske ..urve i licemjeri ostavite poljsku na miru i bavite se svojim problemima svaka država ima pravo rješavati probleme u svojoj zemlji da ste pazili što radite ne bi vam sada trebali islamisti za razmnožavanje i pomlađivanje vaših zemalja mladija mladi su zbrisali preko oceana zbog vaših glupih zakona i vaše pameti nije demokracija za stare europske prdonje već za pametne i poštene ljude mislite da ćete soliti pamet ovima koji su vam došli kao izbjeglice gdje piše da vas se mora slušati svaka loša tvorevina je propala i vi ćete

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:00 02.02.2016.

kad istočnoeuropski biznismeni počnu kupovati zapadnoeuropske medije, onda ćete čuti viku i larmu. kad je styria kupovala sve na balkanu, to ste zvali dolaskom novih i boljih vremena za medije, veće slobode. sad malo drugačije pričate.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.