Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička amnestija
Povratak na članak

Burma najavila oslobođenje 6300 političkih zatvorenika

Posljedice osmogodišnje sankcije na gospodarstvo zemlje nagnale su režim na promjenu službenog diskursa u smjeru demokratizacije i poštovanja ljudskih prava.

Komentari 3

PE
penicilin
14:10 11.10.2011.

To je nešto što je za pozdraviti, doista je strašno da jedna divna zemlja i divni ljudi budu malo taoci vojne hunte a malo žrtve sankcija

VL
GK
gkravar2
20:28 11.10.2011.

Djelotvorne sankcije Zapada prema Burmi Burmanski mediji objavili su da predsjednik Thein Sein namjerava amnestirati oko 6.300 političkih zatvorenika, među kojima ima ponajviše novinara, redovnika i pripadnika nacionalnih manjina. Izolirana od svijeta Burma se našla pred dilemom: da li svojim građanima osigurati bolji život ili ustrajati u diktaturi. Mudra odluka predsjednika Seina, na koju su odmah reagirale Sjedinjene Američke Države (SAD) najavom poboljšanja odnosa između dviju država. Primjer djelotvornosti sankcija Zapada prema Burmi. Giancarlo Kravar

VL
JA
jaruzelskia
21:29 11.10.2011.

Briga njih za USA. Kako izolirana od svijeta? Tko je taj svijet? USA/UK/Fr imperijalisti, lopovi, ubojice? Ili Kina? Oni su im prijatelji...! Ili Indija? Oni su im prijatelji (dok trguju)! Tko je onda taj svijet? Briga njih za USA lopove....procijenilii su da im se isplati osloboditi ne bi li dobili bolju i dulju potporu vlastite javnosti (da budu bez problema na vlasti i da kupe lovu i dalje....)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.