Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM O BRAKU

Burić: 'Protiv' bi bila pobjeda neprirodnog nad prirodnim

dinko burić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.11.2013.
u 12:41

Marija Lugarić ustvrdila je da je cijela situacija bizarna jer se, u slučaju da pobijedi opcija "za", neće dogoditi ništa

Debatu o referendumu o ustavnoj definiciji braka, u kojoj su sudjelovali Marija Lugarić (SDP), Željko Reiner (HDZ), Igor Kolman (HNS) i Dinko Burić (HDSSB), danas je organizirao Dnevnik.hr.

Burić je rekao da bi, u slučaju da pobjedi "protiv", bila riječ o pobjedi neprirodnog nad prirodnim.

– Narušili bismo ono što smo potpisali – Europsku konvenciju o zaštiti sloboda i ljudskih prava – rekao je Burić, s čime se nije složio Kolman.

– Riječ je o potpunoj neistini. Sve ove konvencije i međunarodni ugovori o kojima Burić govori ni na koji način ne definiraju brak kao zajednicu isključivo muškarca i žene – rekao je Kolman.

Reiner je rekao da ovo nije glasovanje o homoseksualcima ili lezbijkama nego da govorimo o formulaciji koja postoji desetljećima.

– Stvorio se medijski pritisak, priča se o promašenim stvarima, upotrebom riječi stječe se dojam da se ovdje glasuje o sasvim drukčijim stvarima – rekao je Reiner.

Marija Lugarić ustvrdila je da je cijela situacija bizarna jer se, u slučaju da pobijedi opcija "za", neće dogoditi ništa.

– Brak je i prije referenduma bio zajednica muškarca i žene, neće se dogoditi ništa s time u vezi – rekla je.

Komentara 26

DU
Deleted user
13:18 26.11.2013.

Pa ideja ove incijative i je da se sa postojećom formulacijom braka ubuduće ne dogodi ništa, tj. da i dalje ostane ovako kako je danas.

Avatar ONLY 1
ONLY 1
13:16 26.11.2013.

i 7. poraz vladajućih zaredom, a sve povodom njihovih očito po narodu, bolesnih strategija? pa koliko se u HR može nekoliko puta zaredom teško pogriješiti i ostati na vlasti nekažnjeno?

Avatar abcd
abcd
13:18 26.11.2013.

Dr. Buric kao i uvijek, bez dlake na jeziku i u sridu! Kada se iz ljubavi i seksualnog odnosa milanovica, jovanovica i stulhofera rodi dijete onda cemo moci to smatrati brakom. Do onda ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije