Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovska politika

Burić novi v.d. ravnatelja programa HRT-a, Miočić njegov pomoćnik

Domagoj Burić
Patrik Macek/PIXSELL
05.12.2016.
u 12:03

Vršiteljica dužnosti glavne urednice Drugog programa HTV-a Jasna Burić, supruga Domagoja Burića, najavila je ostavku na tu funkciju kako bi se izbjegao sukob interesa na javnoj radioteleviziji.

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Blago Markota imenovao je u ponedjeljak Božidara Domagoja Burića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a nakon što je s te dužnosti razriješen Dražen Miočić.

Miočić, imenovan u lipnju ove godine, razriješen je na vlastiti zahtjev te će u narednomu razdoblju biti pomoćnikom novoga vršitelja dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a, priopćeno je s javne radiotelevizije.

Burić je diplomirao na Filozofskome fakultetu u Zagrebu, a na HRT-u radi od 1995. isprva kao stručni suradnik u dokumentarnoj emisiji TV kalendar, a potom kao redatelj i scenarist dokumentarnih filmova u Dokumentarnome programu. Bio je urednik Znanstveno-obrazovnoga programa te odgovorni urednik Programa za kulturu, znanost i obrazovanje Hrvatske televizije (HTV). Od 2007. do 2010. bio je direktor programa HTV-a.

Burić je i idejni autor dogogodišnje emisije Znanstvena petica, Budućnost Zemlje i Znam, a ne znam. Pokretač je projekta igranih filmova o Domovinskome ratu te scenarist, redatelj i skladatelj uspješnih igrano-dokumentarnih filmova Tajnoviti srednji vijek, Ludi rimski carevi, Hrvatski kraljevi te Republika, podsjećaju s HRT-a.

Osim smjene na čelu programa HRT-a, kako se neslužbeno saznaje, i vršiteljica dužnosti glavne urednice Drugog programa HTV-a Jasna Burić, supruga Domagoja Burića, najavila je ostavku na tu funkciju kako bi se izbjegao sukob interesa na javnoj radioteleviziji.

Komentara 4

Avatar comparator
comparator
14:38 05.12.2016.

Pokušava li HRT spasiti svoju zakukuljenu protu-hrvatsku kulturnu i političku politiku ovakvim parcijalnim potezima postavljajući na odgovorna mjesta ljude trenutno neokaljanog obraza ? Ja sam za cjelovita rješenja gdje bi se bez obzira na promjenu garniture na vlasti javnost imalaa povjerenja u informativni program i kulturološki pristup primjeren demokratskom društvu i tradiciji Hrvatskog naroda . Hrvatska televizija bila je i željela ostati izvan parlamentarni politički faktor što toj instituciji ne smijemo dozvoliti. Također HRT ne smije biti alat partije ili poligon kroz koji se Hrvatskoj nameće tuđa kultura.

OB
ObrenM
15:54 05.12.2016.

Sve vise je reklama i repriza na HRT-u i sve vise pritiska na visinu pretplate.Kvaliteta programa drasticno pada.Njih ne zanima glas gledatelja.Formule 1 nema, kao niti prvenstva svijeta u motociklizmu.Kako potcijenjuju one koji ih gledaju.Sramotno je da na prvom tv programu ujutru poslije najave i glupog smijeskanja ocvalih voditelja naprasno prekidaju pjesmu dana "muzikom" koja najavljuju vijesti.Ne znam koji je to sistem (kod svih TV kuca) koje raznim natpisima i kadrom snimanja kriju noge metereologinja.Ovdje jedino Ana Tomaskovic izlaze svoje dobre noge svekolikom pucanstvu.Za razliku od nje Maja Sever brani snimanje svojih nogu koji su jedino dobro na njoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije