Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO SA SKELE

Bura srušila radnika koji je nosio knauf-ploče: 'Teško mi je zbog ove tragedije'

Ilustracija
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
04.01.2019.
u 10:37

Zapuhao je snažan vjetar, on je pao na glavu te je na mjestu preminuo.

Snažan nalet vjetra jučer je u Opatiji oborio radnika sa skele te je nesretni muškarac preminuo od posljedica ozljeda.

– Teško mi je zbog ove tragedije, prouzročena je višom silom. Bura je zapuhala, čovjek je nosio knauf i dogodila se nesreća. Jako mi je žao, i dao bih sve da se to nije dogodilo, ali sudbina je bila jača i protiv nje se nije moglo – rekao je za Novi list potreseni vlasnik hotela Paris, osječki poduzetnik Zdravko Josić.

Radnik se popeo na skelu visoku pet metara noseći knauf-ploče. Zapuhao je snažan vjetar i on je pao na glavu te je na mjestu preminuo.

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
10:56 04.01.2019.

Oprostite,snazan vjetar zove se bura,a vjerovatno radi se o refulu. Zna se da se pod uvjetima snaznog vjetra radovi na visini i radovi dizanja zaustavljaju?Ovdje je u pitanju odgovornost iskljucivo poslodavca.Mjere zastite na radu u Hrvatskoj jesu poboljsane,ali nisu na prihvatljivoj razini na sto ukazuje ovaj tragican slucaj.

Avatar Asterix
Asterix
11:03 04.01.2019.

Nije bila jača sudbina već ljudska glupost. Gdje je poslodavcu bila pamet da radnici po jakoj buri nose gips ploče, dvojica bi je teško nosila.

EL
elkomadante
10:50 04.01.2019.

hoće biti kažnjena tvrtka koja je radila radove ? hoće inspekcija provesti istragu zapošljavanja radnika i poštivanja zakona o radu, zakona o sigurnosti na radu ? da li će odabranom izvođaču biti otkazan ugovor ? hoće li naručitelj radova biti kažnjen ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije