Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interview: Hrvoje Hrabak, predsjednik udruženja hr. arhitekata
Povratak na članak

Bunt građana rezlutat je nakaradnih odluka Grada Zagreba

Problem “Cvjetni prolaz” nastao je zato što Grad Zagreb odnosno odgovorni u gradskim vlastima taj projekt nisu znali, nisu htjeli ili nisu mogli voditi kako treba.

Komentari 18

AM
amarila
12:21 20.02.2010.

Konacno da se struka javila vec je bilo vrijeme da netko kompetentan progovori! Nek se gradi i obnavlja za dobrobit grada i nas gradana a ne podmutljaka koji unistavaju staru gradsku jezgru zbog licne koristi!

VL
NE
neni
11:43 20.02.2010.

Ja kao zagrepčanka i esteta mogu samo reći da je katastrofa kaj delate sa Cvjetnim trgom. Redizajnom od prije par godina ste mu uništili dušu. Neznam dal\' je netko od vas cuo za slikara Kirina, on je slikao dušu ZGB. pa ga malo pogledajte /nebi škodilo ni arhitektima/jer toliko su i oni svega smeća sagradili da to niš\' ne znaći ak\' je netko arhitekta a po habitusu nije talentiran za to.A sa ovim Horvatinčićevim ..totalno se briše..To mu dođe kao ona izjava vezana uz Stari most u Mostaru.. Sagraditi ćemo mi i stariji most!

VL
AD
adminvl
12:00 20.02.2010.

Cudi me sto se netko u gradskom poglavarstvu nije sjetio raditi podzemnu garazu na trgu Bana Jelacica.Jos nije kasno,ne!!!!

VL
PR
Protivcenzure
12:13 20.02.2010.

nemože svaki siledžija sa novcem bušiti grad kako mu odgovara.

VL
AD
adminvl
12:28 20.02.2010.

Nisam Zagrebcanac,ali gledajuci sto se desava u Vasem gradu,MUKA mi je.Koliko kopaju,vec su mogli napraviti \"mini\" metro.Svaka Vam cast kad se borite za svoj grad.

VL
PR
predak
13:15 20.02.2010.

I meni je muka, ali od ovih prosvjednika, jer većina zagrebčanaca želi uređenje upravo pravih \"štakorgrada\" unutar nekih blokova! Je li bolje djelomice umanjiti šetnicu, a riješiti se parkiranja u Gundulićevoj?! Neki \"glumačkomatulirani\" traže svoj interes u pretvaranju kina u svoju kazališnu prčiju, o onima koji su protiv svega ljepšega u gradu, ali selektivno, jer im ne smeta građevina uzletne plaverakete \"bivšepredsjedničkaprijateljaantunovića\", koja nagrđuje novu zagrebačku aveniju, a čini mi se da i nije bila građena za hotel (on je uskrsnuo ispod žita), ali kad gradi HOTO (nisu ni oni naivci) smeta im sve, a vide se kao poluanarhisti na filozofiji (neistomišljenicima ne dozvole pohađanje nastave) i da ne ubrojim mnoge i onu uvaženu \"urbanisticu\", koja to nije....?! Bubnjaju protiv svega na korist gradu, a usudio bih se reći - uopće hrvatskog boljitka?! Meni nije važno i nas većini zagrebčana, koji NEMAMO VREMENA paradirati gradom - tko gradi, nego da se uredi što više donjogradskih pasaža!!! Sada i \"struka\", jer im kao nije projekt dan - pa sad iz zlobe negativno zbore?! U Marseju garaža ispod velebne katedrale (prije više od 30 godina i danas); šaka u oko sa staklenom piramidom pred Louvrom, ali funkcionalnom i zapravo lijepom itd..... Raditi, učiti - hodite ... i ne sramotite napredak u gradu i nas vaše neistomišljenike, koji smo većina u ovom dragom gradu!

VL
NE
neni
14:20 20.02.2010.

@predak, glete ,pa ne radi se to o umanjenju šetnice..mijena se sve...A zvati ljude koji se bore za svoja načela ..da paradiraju jer imaju vremena je nedemokratski i blesavo!

VL
VU
vucko
14:55 20.02.2010.

Ima rijesenja za \" Varsavsku\"! Purgeri bi mogli naciniti referendum za ili protiv predvidjene zgrade i garaze i to samo purgeri bi trebali imati pravo glasa na tom referendumu svi stariji od 21. god. uz predodjbu licne ili putovnice (( rodjen u Zagrebu ) ili Horvatincic predociti gradu Zagrebu dokumentaciju o svim troskovima koje je do sada imao i trazi od grada povrat svih troskova sa kamatama.

VL
MM
Mladen Miletić
19:32 20.02.2010.

Bunt građana rezlutat je nakaradnih odluka Grada Zagreba, ili lažem ti i vjeruj mi . Bunt veliiiike manjine pametnih građana . Neka se objavi koliki broj je onih koji se ne bune nas nitko nespominje...

VL
OB
-obrisani-
19:50 20.02.2010.

TAJKUNI I INVSTITORI: 2 GRADJANI ZAGREBA: 0 Utakmica se nastavlja po hladnom i skliskom ternu na kjem se bolje snalaze gosti.

VL
TH
thevoice
19:51 20.02.2010.

dali je netko vidio svinjsku gripu ?? a milijune koje smo potrosili na cijepivo??

VL
OB
-obrisani-
21:15 20.02.2010.

Naručen intervju sa mladim arhitektom i logičan odgovor, budući isti nije dobio posao. On bi inače drugačije to riješio i to ne bi bila intervencija u \"starinu\" i bla, bla, bla...Zeleni, modri, narančasti, žuti, crni, pederi, lezbijke, životinje, zaštitnici životinja, nevaldine udruge, neredi, protesti, balvani, gdje je tu čovjek????

VL
OB
-obrisani-
21:21 20.02.2010.

I dodatak: pogledajte malo sliku, ne sliči li na Gazimestan ili Petrovu Goru, Srb???

VL
PR
predak
22:49 20.02.2010.

Neni, još jemput si polahke pročitajte kaj sam napisal - morti bute potem skužili kaj sam štel reći, a ne tak - zvleči z konteksta pa vudri...?! To ni demokracija to je sličnije anarhiji uz privatne interese na primjer onimaa \"matuliranima\" - ak razmete? Da bi reč rekel i Sapienti sat!

VL
NE
neni
23:12 20.02.2010.

@predak. niš\' ja nisam izvukla iz konteksta, jednostavno nemre se sam tak gledati na legalno okupljanje građana. A jedino kaj se slažem je vaš komentar vezan za hotel Antunović, da nagrđuje zgb.ave. ja bih još sam\' dodala da izgleda građevina kao iz filmova Fritza Langa

VL
PR
predak
11:12 21.02.2010.

@neni - dobro, dobro dame tak i onak navek imaju praf. Lepi pozdrav i puno sreće!

VL
VI
Vito
12:14 21.02.2010.

vucko - zašto bi privatnik koji je prevario građane Zagreba trebao dobiti odštetu? Još bi trebao platiti uništavanje stare zgrade i izgraditi ju nazad prema nacrtima kad je i izgrađena. A one koji su mu omogučili rušenje kazniti te im sve oduzeti što su nakon potpisa zaradili. Autor: Dorotea Jendrić očito nema pojma što znači rizično ulaganje pa postavlja pitanje - Projekt je odmakao, potrošen je novac. Što dalje? Ništa. Raskida se ugovor, poništava građevinska, investitor mora sve vratiti u prvobitno stanje na svoj trošak. Zašto? Zato što je obmanuo javne službe i cijelokupnu javnost, svijestan da to smije, jer ima korumpiranu upravu koja mu to omogućuje. U pravnoj državi svoju prijevaru plaćaju prevaranti, a ne prevareni. U Hrvatskoj prevaranti zarađuju na prevarenim građanima i još traže odštetu.

VL
IV
ivicas
15:30 21.02.2010.

ako se pod gradjane podrazumijeva desetak galamdjija ciji roditelji nisu u njihovim godinama nikad vidjeli jos ni hrvatsku a kamoli zagreb i varsavsku ulicu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.