Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikat policije: Bunjac je prostački i primitivno vrijeđao! HNS podnosi kaznenu prijavu

Pozivamo državne institucije da zaštite prava i dignitet svih državnih službenika (policija, pravosudna policija, carina, saborska straža...), naglasili su iz sindikata.
05. travnja 2019. u 17:12 103 komentara 5375 prikaza
Branimir Bunjac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Sindikat policije Hrvatske reagirao je nakon incidenta koji se dogodio u Saboru, a tijekom kojeg je zastupnik Živog zida Branimir Bunjac vrijeđao djelatnike saborske straže dok su iznosili njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara.

RUŽNE SCENE U SABORU Pernara iznosila straža, Bunjac prijetio: Nećeš živ izaći odavde

Priopćenje sindikata policije prenosimo u cijelosti: 

- U povodu incidenta u kojem su naši članovi, djelatnici saborske straže, na izrazito grub način vrijeđani i omalovažavani, a jedan od njih je i bio izložen prijetnjama smrću, zahtjevamo da počinitelj snosi punu moralnu i kaznenu odgovornost.

Video - Izbacivanje Ivana Pernara iz Sabora

 

Naime, saborski zastupnik Branimir Bunjac uputio je pripadnicima saborske straže krajnje neprimjerene epitete i uvrede dok su obavljali svoj posao održavanja reda u sabornici, a nakon toga i iznio izrazito neugodnu i ružnu prijetnju.

Milijan Brkić Milijan Brkić: DORH i MUP dužni su istražiti ima li prekršajnih ili kaznenih elemenata u Bunjčevim prijetnjama

Navedeni čin tim je teži jer je očito da saborski zastupnik istupa iz pozicije moći javnosti poznatog i utjecajnog saborskog zastupnika, dok je svoju prijetnju uputio saborskom službeniku, koji se tamo zatekao u obavljanju svoje dužnosti. Članovi našeg sindikata i svi ostali policajci i drugi državni službenici koji u opisu svojih dužnosti imaju zaštitu pravnog poretka i očuvanje javnog reda i mira navikli su da ih praktički nekažnjeno vrijeđaju počinitelji raznih kaznenih djela, alkoholičari i narkomani pod utjecajem opojnih sredstava, osobe antisocijalnog ponašanja, a sada tom popisu nažalost treba dodati i saborske zastupnike.

Duboko nas žalosti činjenica da je saborski zastupnik odlučio na takav prostački i primitivan način uputiti prijetnje našem kolegi, a nakon toga se još odbio ispričati, te osobe zadužene za održavanje reda i mira u sabornici proglasio napadačima i agresorima. Na taj je način Hrvatski Sabor od zakonodavnog tijela pretvorio u izvor bezakonja.

Branimir Bunjac i Ivan Pernar | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ovim putem pred cjelokupnom javnošću pozivamo državne institucije da zaštite prava i dignitet svih državnih službenika (policija, pravosudna policija, carina, saborska straža...). Od institucija tražimo utvrđivanje potencijalne kaznene odgovornosti i sve daljnje potrebne korake, uz poduzimanje mjera i radnji propisanih zakonom - priopćili su iz sindikata.

HNS podnosi kaznenu prijavu

Dodajmo i kako je Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati najavila da će podnijet kaznenu prijavu protiv Bunjca, jer je tijekom sjednice fizički nasrnuo na zaposlenika saborske straže te mu prijetio smrću.

Branimir Bunjac i Ivan Pernar Tea Romić Ne, Bunjac i Pernar nisu divljaci, to su ljudi opasnih namjera, a stražari su žrtve

- U ovom trenutku pravna služba priprema dokumentaciju te će DORH-u podnijeti prijavu u najkraćem mogućem roku. Živi zid ponovno je dokazao da su njihovi zastupnici ništa više od populista opasnih namjera, koji su ovakvim prijetnjama još jednom pokazali svoje pravo lice - priopćili su iz stranke te dodali:

- U HNS-u kao liberalnoj stranci protivimo se bilo kojem obliku represije, ali nećemo tolerirati nasilje i prijetnje te ćemo zastupniku opasnih namjera odgovoriti njegovim alatom – kaznenom prijavom, vjerujući da će zastupniku Živog zida biti skinut saborski imunitet, da će biti propisno sankcioniran te da se ovakvi događaji više nikad neće ponoviti.

Broj 7
"Magičan broj“
7 razloga zašto smo opčinjeni brojem 7

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar toxic alien
  toxic alien:

  Ne daj Boze da je netko iz HDZ-a ili nekih "desnih" stranaka ovako prijetio u Saboru... Antifa mafija bi se digla na zadnje noge, bilo bi barem 500 komentara ispunjenih otrovom i mrznjom...

 • prajdali100:

  Sinčić, Pernar, Bunjac....to nije u stanju voditi prosječan haustor !!! Ali ti tipovi sjede u Saboru i mlate praznu slamu.I gle čuda , još su za to plaćeni.Pljuc.

 • Princeza:

  Ostavka!!