Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu Kiowe

Buljević potpisao predugovor sa SAD-om za 16 helikoptera

Josip Buljević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.02.2016.
u 19:21

Računa se da ovaj projekt vrijedi 1,7 milijardi kuna, pri čemu RH ulaže 200 milijuna

Ministar obrane Josip Buljević potpisao je predugovor sa State Departmentom o isporuci izviđačko-borbenih helikoptera i time je napokon pokrenuta dugo pripremana isporuka. Nakon što je Odbor za obranu Hrvatskog sabora podržao projekt opremanja Oružanih snaga sa 16 rabljenih helikoptera tipa OH-58D Kiowa i nakon odobrenja premijera Tihomira Oreškovića, Buljević sada finalizira nabavu.

Kaže da je na odboru postignut konsenzus sviju, HDZ-a, SDP-a i Mosta, o nabavi, a isporuku prvih helikoptera realno očekuje na jesen. Do kraja ove godine trebalo bi stići svih 16 helikoptera, a do tada valja provesti i doobuku naših pilota i osoblja. Osim borbenih, helikopteri imaju i značajne izvidničke sposobnosti, mogu pomagati u traženju i spašavanju nestalih, a posebice u zaštiti hrvatske granice. Računa se da ovaj projekt vrijedi 1,7 milijardi kuna, pri čemu RH ulaže 200 milijuna. 

>> Buljević: Pozivam Srbiju da se ne plaši Hrvatske, odluka o raketama nikad nije donešena

Komentara 6

Avatar croatxl
croatxl
19:53 25.02.2016.

Tako prelazi sa rjeci na djela,kune Amerima vrtomlati nama i svi zadovoljni,da nie Amera nikad mi nista imali nebi treba priznati,koliko vec vrjedni donacija,za pohvalu.

DU
Deleted user
19:46 25.02.2016.

Čeka se reakcija prijateljske Srbije, SDP-a, druga Stazića, Pusićke, raznih tzv nevladinih udruga, platformi, umjetnika sa državnog proračuna i ostalih parazita...oni bi znali sa tim novcem pametnije

Avatar navijač
navijač
21:03 25.02.2016.

Čudo da se i ovo pokreće , čim se maknila Milanovićeva nehrvatska vlada. Da su oni ostali ostal bi i helići u Americi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije