Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bulj opet zaustavio kamion sa smećem iz Vrgorca

Gradsko vijeće Sinja donijelo je odluku kojom se protivi dovozu vrgoračkog smeća a i gradonačelnik Vrgorca od Ministarstva zaštite okoliša je zatražio da promjeni odluku
19. listopada 2019. u 13:30 11 komentara 1715 prikaza
Miro Bulj spriječio je drugi pokušaj iskrcaja vrgoračkog otpada na odlagalište Mojanka u Sinju
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Jutros je u Sinj na odlagalište Mojanka stigao kamion s komunalnim otpadom iz Vrgorca. Miro Bulj saborski zastupnik i sinjski gradski vijećnik spriječio je njegov prolazak. Kamion stoji prije ulaza u odlagališta. Tu su Bulj i okupljeni Sinjani. A i kamion stoji.

Miro Bulj i stanovnici Cetinske Krajine zaustavili dovoz smeća iz Vrgorca VELIKI PROTIVNIK VIDEO Miro Bulj stao ispred kamiona s otpadom i nije mu dopustio prolaz na deponij

U podne, nakon zatvaranja odlagališta Mojanka, okupljeni su se razišli, a kamion s komunalnim otpadom iz Vrgorca ostao je parkiran 500-injak metara prije ulaza. Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić najavio je da će tu i ostati preko vikenda, a u ponedjeljak će ga, prije početka sjednice Županijske skupštine, dovesti u Split.

I gradonačelnik susjednog Trilja Ivan Šipić također je reagirao. Od Ministarstva zaštite okoliša traži preispitivanje odluke o dovoženju vrgoračkog smeća u Cetinsku krajinu.

U nedjelju u 15 sati pred Mojankom će se održati prosvjed građana Sinja.

Otpad iz Vrgorca odlukom državnog inspektorata treba se prevoziti u Sinj. U utorak je Miro Bulj spriječio dolazak prvog kamiona i do sada nijedan nije uspio dovesti smeće. 

Gradsko vijeće Sinja donijelo je odluku kojom se protivi dovozu vrgoračkog smeća a i gradonačelnik Vrgorca od Ministarstva zaštite okoliša je zatražio da promjeni odluku

 

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
 • abendblatt:

  Trebao je vozac izaci iu kamiona, opaliti Bulji pljusku i dati mu nogom u guzicu, ometa covjeka koji samo radi svoj posao.

 • Avatar VinkoL
  VinkoL:

  Kaj su v stanju sve delati ti kamenjarci samo da dojdu v medije. Pametni ljudi idu sa idejama, a ovakvi sa cirkusom. I inetresantniji su novinarima i konzumentima ovakvi članaka. Na žalost.

 • Bojnik:

  Bulj se nebude smirio dok ne dobije u bulju.