Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Miro Bulj stao ispred kamiona s otpadom i nije mu dopustio prolaz na deponij

– Takva odluka je štetna i lišena svake logike, gradovi su odabrani nasumce, kako drukčije tumačiti da se otpad s područja Vrgorca kamionima prevozi sto kilometara i odlaže na odlagalište Mojanka u Sinju – smatra saborski zastupnik
15. listopada 2019. u 13:36 20 komentara 3169 prikaza
Miro Bulj i stanovnici Cetinske Krajine zaustavili dovoz smeća iz Vrgorca
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/18

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj stao je ispred kamiona s vrgoračkim otpadom i blokirao mu put prema sinjskom deponiju.

kamion Prevarila ga je visina Mislio je da će lako proći ispod mosta, ali je zaboravio što vozi na prikolici...

Kamion u kojem se nalazi smeće zaustavio se ispred zastupnika, a vozač kamiona izišao je iz njega i pozdravio se s Buljem te je rekao kako mu je trebalo dva sata autocestom iz Vrgorca do odlagališta. 

Bulj je pozvao ministra Tomislava Ćorića da zaustavi prijevoz otpada od 100 kilometra koji šteti, prema njemu, i Vrgorčanima i Sinjanima. 

Na teren je došla i policija.

 

 

Podsjećamo, Bulj je u subotu prozvao Vladu zbog, kako on navodi, nemara za Sinji i cetinski kraj.

– Pozivam Sinjane da se usprotive tome da njihov grad postane kanta za smeće i da im svima snažno poručimo: Od Sinja nećete napraviti kantu za smeće! – poručio je Bulj u priopćenju.

Naime, Čistoća Cetinske krajine je od 14.listopada počela s preuzimanjem miješanog komunalnog otpada prikupljenog s vrgoračkog područja, što znači da će vrgorački otpad putovati u 100 kilometara udaljeno odlagalište Mojanka u Sinju. 

svečanost u sinju Plenković o mogućnosti prijevremenih izbora: Ja sam uvijek na sve spreman

"Takva je odluka štetna i lišena svake logike, gradovi su odabrani nasumce, kako drukčije tumačiti da se otpad s područja Vrgorca kamionima prevozi sto kilometara i odlaže na odlagalište Mojanka u Sinju. To nije gospodarenje otpadom, tako se ne zaštićuje okoliš, dapače, time se dodatno ugrožava okoliš i zdravlje građana Sinja, pogotovo najugroženijih naselja Brnaza i Turjaka", navodi Bulj. 

Miro Bulj i stanovnici Cetinske Krajine zaustavili dovoz smeća iz Vrgorca
1 / 13
Miro Bulj i stanovnici Cetinske Krajine zaustavili dovoz smeća iz Vrgorca

 

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Direkt:

  Mogao je i on u kamion.

 • Avatar Narod
  Narod:

  Miro Bulj je vrhunski "intelektualac , nema ga ni jedan parlamet na svijetu. Mozemo stvarno biti ponosni, prava medijska zvijezda za pokazivanje.

 • Bruno_Bear1:

  Što kamion nije pokupio i panja sa smećem i istovari sve smeće na smetištu.