Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODJELA KONCESIJE

Bulj: Natječaj se mora ponoviti zbog sumnjive odluke povjerenstva

Miro Bulj oštro je kritizirao predsjednika Europske komisije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.04.2017.
u 17:56

Ovaj postupak dodjele koncesije na pomorskom dobru najbolje svjedoči o tome kako članovi povjerenstva koji nemaju osobnu odgovornost, tvrde iz Mosta

Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije na sutrašnjoj skupštini donijet će odluku o dodjeli koncesije za najpoznatiju hrvatsku plažu Zlatni rat u Bolu na Braču. 

U priopćenju Mosta stoji kako u svemu tome ne bi bilo ništa čudno da povjerenstvo za pregled i ocjenu pristiglih ponuda nije odbacilo financijski bolju i kvalitetniju ponudu tvrtke u vlasništvu općine Bol zbog navodno nepotpune dokumentacije, već tvrtki iz Zagreba bez prihoda, bez zaposlenih i bez referenci.

Ovaj postupak dodjele koncesije na pomorskom dobru najbolje svjedoči o tome kako članovi povjerenstva koji nemaju osobnu odgovornost, jer samo predlažu skupštini najboljeg ponuditelja, mogu dovesti u zabludu članove županijske skupštine, koji će, ako izglasaju ovakvu odluku, oštetiti proračun Općine Bol, Splitsko-dalmatinske županije i Republike Hrvatske.

Pozivamo sve vijećnike županijske skupštine da uvaže reakcije koje dolaze iz Općine Bol i donesu odluku da se ova koncesija ne dodijeli niti jednom od ponuditelja te donesu odluku o raspisivanju novog natječaja, a odgovorne u Općini Bol, ako sumnjaju na moguća kaznena djela, pozivamo da slučaj prijave nadležnim institucijama.

Natječaj je komentirao i Miro Bulj.

„Natječaj se mora ponoviti zbog sumnje u ispravnost odluke povjerenstva. Ne može se dopustiti ponavljanje netransparentne situacije kao u slučaju natječaja za koncesiju nad Kašjunima, kada je pod neobičnim stjecajem okolnosti koncesija dodijeljena tvrtki Dolis, vlasnika Ante Dolića koji je blizak prijatelj župana Ževrnje.

Ne smije se dopustiti koncesioniranje hrvatske obale onima koji su najpodobniji, a ne najkvalitetniji ponuđači, jer ti sigurno neće raditi u korist županije nego u korist svog džepa. Još jednom, ponovite natječaj, da ne bismo ostali bez plaže kakva je sada i po kojoj smo poznati u čitavom svijetu.“

>> Bol na Braču - napokon zaokružena turistička ponuda

>> 'Vujčić je stav o Mostu donio u društvu s Todorićem i ostalim muljatorima na partijima HNB-a'

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
01:02 18.04.2017.

Bulj stalno laže.

GU
gustirna
22:04 17.04.2017.

Od zataskavanja udbaske afere grzli ova seljcina vise nikade ne spominje da je poslao dorhu tri kaznene prijava protiv druga tedeskija i da nikada ni odgovor nije dobio...a kamoli da je tedeski u remetincu....

LU
lukivoda
19:00 17.04.2017.

Bulj polako ali sigurno dostiže Pernara u valjanju populističkih postiglu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije