Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja u turizam

Bol na Braču - napokon zaokružena turistička ponuda

Bol na Braču
Foto: Promo
1/4
04.04.2017.
u 10:52

Za Vas smo razgovarali sa čelnim ljudima turizma i infrastrukture Bola na Braču, o trenutnoj situaciji, aktivnostima razvoja i planovima za budućnost jednog od najljepših mjesta na Jadranu.

Ovaj višestruki turistički šampion, omiljen raj za kupače, surfere i sve one koji vole šljunčane plaže ,svake godine obara svoje prethodne rekorde po broju turista i dužini trajanja sezone, a ove će godine svoju ponudu upotpuniti jedinom nedostajalom karikom- noćnim klubom svjetskoga ranga!

"U posljednjih 10-ak godina imali smo znatan napredak u smislu broja dolazaka gostiju, no i prosječne dužine njihovog boravka od 6,3 dana što je znatno veći prosjek od većine destinacija u regiji. Brojke stalno rastu no međutim, jedna komponenta koja je bila nužna za jedan segment gostiju, odnosno mlađu populaciju- već je duže vrijeme nedostajala. Od zatvaranja jedinog Bolskog noćnog kluba Faces prije 10 godina, kompenzacijsko riješenje su nudili klubovi Varadero i Auro, koji kvalitetno pokrivaju dnevnu i večernju varijantu zabave, no Bolu je trebao klub koji će mladima omogućiti zabavu do kasno u noć. Otvaranjem novog kluba, na lokaciji koja nikome neće ometati odmor, zaokružiti će ponudu vrhunske zabave našim mladim gostima."- izjavio je načelnik Općine Bol, g. Tihomir Marinković

Klub 585- dio je obitelji u koju pripadaju i poznati klub Varadero u centru grada Bola, te Auro na Zlatnom ratu- jednoj od najljepših plaža Jadrana.

"Bol je mnogima sinonim za sport i turizam. Uz poznati WTA Bol Open, koji se ove godine otvara 5.6. a završava 11.6. egzibicijskim mečom Martine Hingis i Ive Majoli, u čast 20. obljetnice osvajanja Grand slama, tu je i Europski kup u Windsurfingu, koji se održava u 2.polovici kolovoza. Uz veliki teniski centar sa preko 20 teniskih terena, te centralnim teniskim stadionom koji broji 1850 sjedećih mjesta, pored Zlatnog rata i njegovih idealnih uvjeta za vodene sportove- imamo dva momenta kroz koje se Bol profilira kao destinacija koja objedinjuje sport i turizam. Za čitavo vrijeme održavanja ovakvih događaja zabavni program održava se u dnevnim i večernjim barovima. Normalna je stvar da se ljudi na odmoru žele zabaviti"- kazao je g. Markito Marinković, Direktor Turističke zajednice Bol.

Što je Club 585?

Vizija menadžmenta, koja u svojoj obitelji broji nekoliko smještajnih i ugostiteljskih objekata na Bolu, dugo je godina čekala svoje ostvarenje.

"585 nije napuhana "party destinacija" koja će promovirati raskalašenu zabavu, bacanje smeća po krajoliku i buku za stanare i posjetitelje Bola. 585 je smješten u šumi, tek nekoliko stotina metara od same špice zlatnog rata, i svaki detalj njegovog koncepta razrađen je iz ljubavi prema ovom otoku i njegovim ljepotama. S druge strane, Bol je već sam po sebi VIP destinacija. Ovdje nema nereda, nema incidenata, gosti su redom Austrijanci, Njemci, Belgijanci, a u najvećem broju posjećuju nas Skandinavci. Takva struktura gostiju već sama za sebe određuje i obrazac njihovog ponašanja.

585 će gostima ponuditi zabavu na svjetskoj razini - gostovanja najpoznatijih DJ imena, originalno uređen ambijent sa zatvorenim i otvorenim dijelom, te direktan transport do i sa lokacije."- poručuju iz menadžmenta kluba.

Direktni letovi na Brač

Ove je godine Bračka avio pista produžena, te sada broji 1760 metara i nudi stalne letove u sezoni- od 28.3. do 28.10.

Svakog utorka i subote redovna je linija Zagreb-Brač-Zagreb, za ukupnu cijenu od svega 600njak kuna, a tu su i redovne linije letova sa Austrijom, Belgijom i Francuskom.

Time posjetitelji ovog otoka vrlo lagano mogu izbjeći prometne gužve, iznajmljivanje automobila, čekanje trajekata i slične poteškoće.. a onima željnima četverodnevne zabave period od utorka do subote idealno odgovara.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije