Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema ozlijeđenih

Buknuo požar u osječkom KBC-u: Dvije osobe spašene iz požara na Klinici za psihijatriju

Osijek: Radovi na zgradi Objedinjenog hitnog prijema u završnoj su fazi izgradnje
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
26.06.2023.
u 21:56

Uzrok i okolnosti požara još uvijek nisu potvrđene, a više će informacija biti poznato po završetku očevida

Na Klinici za psihijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) u ponedjeljak uvečer izbio je požar, iz kojeg su osječki profesionalni vatrogasci spasili dvoje pacijenata, doznaje se u osječkoj Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi.

Dojava da gori krovište Klinike za psihijatriju osječkog KBC-a zaprimljena je poslije 20,30 sati. Na intervenciju su izašla tri vozila i 11 vatrogasaca, a dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da požar nije zahvatio krovište, nego prizemlje objekta, izjavio je Hini pomoćnik zapovjednika vatrogasne postrojbe Davor Škarica.

Do dolaska vatrogasaca osoblje klinike evakuiralo je pacijente, a vatrogasci su nakon pretraživanja izvukli još dvoje pacijenata, mušku i žensku osobu, do kojih osoblje bolnice nije moglo doći zbog obilnog dima i visoke temperature, dodao je Škarica. Izvijestio je kako su pacijenti izvučeni iz požarom zahvaćene prostorije, a požar je lokaliziran, nakon čega je obavljeno odimljavanje prostora i završno gašenje požara.

VEZANI ČLANCI:

Ističe kako su spašeni pacijenti bili dezorijentirani i uplašeni, ali da nije bilo vidljivih tjelesnih ozljeda, a odmah ih je preuzelo osoblje osječkog KBC-a. Od vatrogasaca nitko nije ozlijeđen, a uzrok požara utvrdit će se očevidom, napominju u osječkoj javnoj vatrogasnoj postrojbi.

VIDEO Vatrogasci ugasili požar stana u zgradi u naselju Špansko

 

Ključne riječi

Komentara 2

CR
Croatiadobola
06:06 27.06.2023.

Nadam se da će vlast imati milosti i konačno napraviti novu bolnicu u Osijeku jer ovo zdanje danas je zapravo stacionar iz 19 stoljeća.

LJ
ljeto90
00:06 27.06.2023.

Bit će klimatske promjene krive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije