Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva regionalna konferencija digitalne medicine

'Budućnost je sada' o inovacijama koje će pomoći razvoj zdravstvenog sustava

06.04.2016., Zagreb - Povodom Svjetskog dana zdravlja clanovi Vlade prikljucili su se preventivnoj akciji mjerenja tlaka i secera u krvi. Dario Nakic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
14.04.2016.
u 08:00

Skup u Hypo centru organiziraju Večernji list, Ordinacija.hr i HIT konferencija

“Budućnost je sada” naziv je 1. regionalne konferencije digitalne medicine na kojoj će se, kao što joj i ime simbolično govori, raspravljati o trendovima s kojima je zdravstveni sustav već suočen i kojima se mora prilagoditi. Konferencija koju organiziraju Večernji list, portal Ordinacija.hr i HIT konferencija održava se sutra u zagrebačkom Hypo centru, a tijekom cjelodnevnog bogatog programa iskustva će razmijeniti više od 400 stručnjaka iz zdravstvenog, farmaceutskog i IT sektora.

Digitalizacija medicine

– Za napredak zdravstvenog sustava ključno je potaknuti suradnju između sektora jer je to način dolaska do inovacija i novih rješenja, a upravo je to ono što želimo potaknuti konferencijom – poručila je suorganizatorica događanja Irina Čulinović iz Večernjeg lista.

Sutrašnji skup počet će pozdravnim govorom glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića a potom će slijediti prva tri predavanja na kojima će se govoriti o projektu Inovativna farmaceutska inicijativa, najvećem javno-privatnom partnerstvu u Europi, o značaju startupa u digitalizaciji medicine te o suvremenim sustavima potpore pacijentima. Među govornicima su izvršni direktor Inovativne farmaceutske inicijative Sani Pogorilić, predstavnici vodećih farmaceutskih tvrtki poput Bayera i Plive, ali i predstavnici ICT industrije iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Prednost MBA programa

Središnji dio konferencije su dva panela – Digitalna konferencija u korist zdravstva i Partnerstvo IT-a i zdravstva, nakon kojih ponovno slijede predavanja o boljoj analizi podataka u zdravstvu te suradnji s IT sektorom.

Tako konferenciju podržava i tvrtka IN2data, nastala kao prva službena Data Science inicijativa u regiji koja okuplja tim eksperata s područja primjene napredne analitike. Ukazat će na velik potencijal u pametnom korištenju podataka te važnost rada na osobnom razvoju i edukaciji i prednosti MBA programa. 

>> Digitalizacijom zdravstva do unapređenja usluga

Komentara 3

ES
esmeron
09:44 14.04.2016.

Radim u zdravstvu više od dvadest godina i mogu samo reći da nikada nije bilo gore za raditi. Na rukovodećim pozicijama podobni i uglavnom nesposobni, a unatoč informatizaciji nikada više papira za ispunjavati. Iskreno sam zabrinut smjer u kojem to sve ide. A ovakve konferencije služe samo sa dogovaranje novi poslova čitaj provizija.

VI
Vito
10:14 14.04.2016.

Ukazat će na velik potencijal u pametnom korištenju podataka te važnost rada na osobnom razvoju i edukaciji i prednosti MBA programa. _________________________________________________- Bi li to stvarno ukazalo na napredak u bilo kakvom korištenju podataka????? _____________ "Idem doktorima" "od rođenja", aa računala i podaci koje mogu računala prihvatiti su jedno od drugih udaljeni stoljeća svjetlosnih godina. ___________ Davne 1977.g. sam kupio ZX Spectrum s memorijom od 64 K i mogao obračunavati plaću za 500 zaposlenika. _____________ Danas doktor upiše povijest boleti u računalo s memorijom servera od nekoliko Tera bajta, a ne može upisati vrijeme, nadnevak, slijedećeg kontrolnog pregleda. _________________ Ovo što će se sutra dogoditi je samo okupljanje je ba ča medicinskih sestara u nočnoj smjeni sa svim plaćenim uslugama - doručak, ručak, večera ______________ Laprdanje od jutra do sutra i pokoravanje politici uništavanja besplatnog zdravlja i zdravstva.

FR
franjom18
10:21 14.04.2016.

Idemo u proslost i to daleku, ili je ovo zdravstveni tesla?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije