Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurikularna reforma

Budak: Smijenite Barišića. Barišić: Imao je priliku

Neven Budak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
26.05.2017.
u 22:00

Barišić: Ostavku neću dati. Budak neka sada prepusti onima koji imaju ovlasti da pokažu kako se to dobro može napraviti

Šanse da reforma obrazovanja zaživi za dvije godine nikakve su, ocijenio je Neven Budak, predsjednik SDP-ova Savjeta za obrazovanje, znanost i tehnologiju, na današnjoj konferenciji za novinare. Zbog posla koji je pred Ekspertnom skupinom, a koja ionako nije kompletna, Budak je jasan:

– Izgubili smo četiri generacije koje su trebale biti obuhvaćene reformom obrazovanja. Osim što je još jednom naglasio netransparentnost u izboru voditeljice ekspertne skupine Jasminke Buljan Culaj, sporna mu je i činjenica da među prijavljenim kandidatima nije bilo “dovoljno kompetentnih” za izbor svih članova ekspertne skupine.

– Ovdje se ne radi o transparentnom postupku, već o izboru podobnih kandidata. Uostalom, Jasminka Buljan Culej savjetnica je ministra Barišića pa ona izravno ovisi o njemu. Na tu je poziciju trebala biti imenovana osoba koja je materijalno neovisna o politici – poručio je Budak. Naglašava da je smjena ministra obrazovanja Pave Barišića, kao i smjena članova Posebnog stručnog povjerenstva na čijem je čelu Dijana Vican, jedini logičan potez koji bi trebao uslijediti, dok bi oporba trebala na lokalnoj razini učiniti sve da reforma obrazovanja krene. Zato kaže, županije, gradovi i općine u kojima je SDP na vlasti započet će s reformom.

– Jedinice lokalne samouprave moraju voditi računa da se ravnatelji škola biraju po stručnosti, da se unaprijedi postojeća infrastruktura škola, kao i da financiraju fakultativne sadržaje – kazao je Budak.

Ministar Barišić Budaku je odgovorio da ostavku neće dati.

– Budak je imao priliku pokazati svoju provedbu strategije koja dosad nije postigla neke rezultate. Neka prepusti sad onima koji imaju ovlasti da pokažu kako se to dobro može napraviti – poručio je Barišić.

Komentara 13

PA
Patrizzia
00:42 27.05.2017.

E neće moći .Ako je bilo dobro postaviti Jokića dekretom Milanovića, trebate ,se pomiriti legalnim natječajem . Samo radi zlobe i primitivizma ne smjenjuju se ministri niti odbacuju putem natječaja izabrani kandidati . Pa neće ulica da bira povjerenstvo i kandidate .

PI
pinkec
00:23 27.05.2017.

B(L)uđače, sad ćemo mi to, samo ti reci, šta bi ti, da mi uradimo! Ha-ha-ha! Cirkus!

PE
pepomacan
01:25 27.05.2017.

Koja pokvarena, perfidna osoba!! Čudo jedno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije