Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

Budaj za agenciju Republike Srpske: Srbija neka piše Vatikanu zbog Stepinca

Foto: Borna Filic/PIXSELL
14.02.2014.
u 19:35

To će biti jedini svetac kojega je za zasluge fašističkom režimu odlikovao ustaški poglavnik, kaže Budaj

Alen Budaj, suradnik centra Simon Wiesenthal i direktor židovske nevladine organizacije Margelov institut u Zagrebu, poznat po otkrivanju Milivoja Ašnera, ustaškog zapovjednika policije u Slavonskom Brodu, za banjolučku agenciju Srna izjavio je da države sljednice SFRJ, posebno Srbija, moraju uložiti prosvjed Vatikanu zbog namjere da kardinala Alojzija Stepinca proglase svecem.

– Nadam se da će i Srpska pravoslavna crkva reagirati, a oštro treba reagirati i Izrael te židovske institucije na području bivše države – rekao je. Ističe i da će to biti “jedini svetac koji je za svoje zasluge fašističkom zločinačkom režimu okićen visokim odlikovanjem ustaškog poglavnika”. – Ne želim slušati o zaslugama Stepinca za spašavanje Židova jer je u službenom katoličkom tisku donosio Pavelićeve rasne odredbe, bio je i u odboru trojice za pokrštavanje i ostavio katoličke svećenike da ih ustaše mrcvare u Jasenovcu – kaže Budaj.

>> Papa proglašava Stepinca svetim! Bozanić: Bog ga je pozvao, a on se odazvao...

Komentara 204

LI
livoguza2
20:05 14.02.2014.

Kad bi se pitalo Izrael, Srbiju, Srpsku pravoslavnu crkvu... ni sveti Franjo ne bi bio proglašen svecem.

CV
crna vrana
20:20 14.02.2014.

Velikosrpska kvazipovjesničarska škola i njezin nadobudni Budaj diple u iste stare protuhrvatske i protukatoličke diple. Na jasenovačkoj mitomaniji , stvorenoj u udbaškim i velikosrpskim kuhinjama su vladali Hrvatskom i Hrvatima od 1945. do 1990, ali još ne odustaju od velikosrpskih napuhavanja, multipliciranja žrtava i blaćenja Hrvatske i Katoličke Crkve u Hrvata. Neka se pozabave svojim parijarhom Irinejem i ekspanzionističkom fašističkom svetosavskom politikom, koja ni nakon poraza u recentnim ratovima još ne odustaje od posizanja za hrvatskim i BiH državnim teritorijem. Dosta nam je popovanja koje dolazi iz naroda koji za svoje predsjednike bira četničke vojvode i miloševićeve pobočnike i koji umjesto provođenja katarze za osvajačke ratove i bestijalni genocid koji su počinili u Hrvatskoj i BiH, svoj vlastiti narod huška na nove sukobe sa susjedima, osporavajući im državnost i suverenitet i teritorijalni integritet. Lijepo bi bilo kad nas Večernjak ne bi više šopao ovakvim bedastoćama iz usta jednog velikosrpskog mitomana kao što je Budaj, jer ovo što on lupa je ispod svake razine civilizirane komunikacije. Puna nam je kapa suvremenih jakova blaževića, koji svake godine o Stepinčevu izmile iz svojih štakornjaka.

RO
RotoRoman
20:24 14.02.2014.

alene, pa nisu samo židovi bili žrtve u tom ratu, niti u bilo kojem drugom... stepinac je bio pravednik, bio je otrovan, svet je bio još za života ovo je čisti govor mržnje direktora ''nevladine organizacije'' s 1 članom. zahtijevamijevam od ove vlade da ga procesuira zbog ovakvih prostačkih napadaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije