Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blaženi kardinal

Papa proglašava Stepinca svetim! Bozanić: Bog ga je pozvao, a on se odazvao...

Alojzije Stepinac
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
10.02.2014.
u 20:30

Kardinalska komisija sada treba potvrditi nadnaravnost ozdravljenja

Papa Franjo proglasit će blaženog kardinala Alojzija Stepinca uskoro svecem Katoličke crkve. Potvrdio je to predvodeći misu danas, na Stepinčevo, prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato, koji je u prepunoj rimskoj crkvi sv. Jeronima rekao kako je liječnika komisija potvrdila neobjašnjivo ozdravljenje osobe na zagovor bl. kardinala Stepinca. Kardinal Amato je, kako je rekao, o odluci liječničke komisije obavijestio papu Franju, koji je izrazio veliko zadovoljstvo tom činjenicom i rekao kako je još u Argentini slušao o hrvatskom mučeniku. Kardinalska komisija sada treba potvrditi nadnaravnost ozdravljenja, a nakon toga to će učiniti i Kongregacija za kauzu svetaca te predložiti papi Franji uzdizanje kardinala Stepinca na čast oltara kao novoga sveca Katoličke crkve. Nakon toga papa Franjo i službeno će objaviti datum kanonizacije kardinala Stepinca. Kardinal Amato rekao je kako je kardinal Stepinac primjer svim kršćanima, pravi mučenik i svetac.

Prevodeći misu na Stepinčevo u Zagrebačkoj katedrali, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić rekao je kako su zemni ostaci kardinala Stepinca u katedrali magnet koji privlači i okuplja hrvatske vjernike te da se cijele godine hodočasti na njegov grob, preporučuje molitvama za sebe, obitelj, Crkvu i narod. ­

- Bog ga je pozvao, a on se odazvao biti kompasom hrvatskog naroda i postao simbolom hrvatskog katoličkog identiteta – rekao je kardinal Bozanić, posebno naglasivši kako narod zna kako se slavi i brani život, kako se prihvaća smrt te čuva cijeni obitelj i njeguje rodbinske veze te pomaže siromašnim i potrebnima.

-­ Hrvatskom je identitetu suprotan importiran umjetni identitet koji se uporno promiče, kao znanstven, a skrojen je po mjeri privatnih sektora. No duša hrvatskog naroda progovara kako nije potrebno slušati one koji nastoje zamijeniti stvarnost idejom – rekao je kardinal Bozanić, koji je rekao kako je najbolji način za gospodariti narodom njegova dezorijentacija, podjele i sukobi te zavodljive vijesti kako se ne bi usredotočili na životna pitanja, gdje je nezaposlenost na prvome mjestu.

Miješa se stvarnost s prividom i dobro serviranim porukama u službi ciljane propagande, nude se iluzije i ubija nadu. Hvala Bogu, naš narod poznaje praksu tihog hoda u svakidašnjici, to je naučio u teškim vremenima i zna trenutke kad treba progovoriti i zauzimati se za opće dobro. Važno je da se ne bojimo, da se usudimo graditi jedinstvo – poručio je kardinal Bozanić iz Zagrebačke katedrale.

>> Papa Franjo proglasit će Alojzija Stepinca svetim do kraja godine

Komentara 70

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
19:45 10.02.2014.

Potpuno zasluženo.

DU
Deleted user
20:21 10.02.2014.

Za sve mitomane! Prvo počistite svoje dvorište!! "šef bezbednosnih snaga u Srbiji, Emanuel Šefer (Emanuel Schäfer) je izjavio: "Beograd je jedini veliki evropski grad koji se oslobodio Jevreja". Avgusta 1942. Harold Turner je zvanicno izvestio Berlin da je "jevrejsko pitanje" u Srbiji rešeno."

LE
lebar
20:24 10.02.2014.

uskoro ce se vatikan ocitati o medugorju i bas me zanimaju komentari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije