Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Motocross u Petrinji

Bučni motori + izvrsni uvjeti = brojni gledatelji

\'22.04.2012., Hrastovica, Petrinja - Utrka Prvenstva Hrvatske u motocrossu u kategorijama MX 50J, MX 65J, MX 85, MX 2 i MX Open odrzana je na stazi Zelena dolina, u organizaciji Motocross kluba Petri
Nikola Čutuk/Pixsell
24.04.2012.
u 14:15

Utrke su se Zelenom dolinom vozile od 1982. do prije 25 godina, a Motoklub je obnovljen 2007.

Treća utrka za prvenstvo Hrvatske za 2012. u motocrossu vožena je u srcu petrinjske Banovine, po znanoj stazi „Zelena dolina\".

– Po našoj stazi su se natjecanja bivše države održavala redovito od 1982. do 1987., sjeća se tadašnji aktivni vozač motora 125 ccm Dražen Gnjatović, sada tajnik Motocross kluba Petrinja, organizatora novih utrka.

Sudjelovalo 78 motorista

– 2007. obnovljen je klub u kojem je sada 12 vozača i 20 odraslih. Cijela „Zelena dolina\" preuređena je u izvrsnu stazu dugačku 1650 metara, prilagođenu sadašnjim uvjetima suvremenih motora. Lani u travnju bili smo domaćini probne, pozivne utrke, a u rujnu i prve službene za prvenstvo Hrvatske poslije Domovinskog rata. Ovogodišnje domaćinstvo ujedno je obilježavanje 30. obljetnice motocrossa u Petrinji, kaže  predsjednik  MCK Petrinja, Joso Tičak.

U osam katagorija natjecalo se ove godine 78 vozačica i vozača, koji su zajednički boks oformili s desne strane Petrinjčice, a više stotina promatrača nagrnulo je vidjeti hrabrost i odvažnost motocross majstora. Nakon lanjskog iskustva redarsku službu još bolje je  ponovilo 20 članova čuntičke Udruge Izvor, a jednako  i 18 licenciranih sudaca. I vrijeme se poklopilo: kiša je zemlju pretvorila u blato, a sunce pogodovalo gledateljima.

Dvojica otprije u gipsu

Posebno uzbudljivo protekla je najkvalitetnija kategorija MX Open, u kojoj je domaći Mario Barić osvojio drugo mjesto. U toj jakoj skupini zbog povrede u drugoj vožnji odustao je najpoznatiji Nenad Šipek, bivši europski prvak i višestruki prvak Hrvatske.

Mario Barić izdanak je obitelji u kojoj je djed Josip prije tri desetljeća  začetnik motocrossa po Zelenoj dolini, a tada se natjecao Mariov otac Andrija. Oba starija Barića još uvijek su djelatna u MCK iz kojeg je u nedjelju Mario Gleih u MX Openu osvojio 10. mjesto, Paolo Bezuh sedmo u MX2, a prvi puta u službenoj utrci Antonio Raković bio 16. u B Openu.  U ukupnoj konkurenciji MX MX Opena, odmah iza MŠD Zaboka, drugi je MCK Petrinja.

– Na svome terenu nismo nastupili kompletni. Stevo Kovačević i Tino Krčelić promatrali su utrku s gipsom na rukama, slomili su ih trenirajući  po Zelenoj dolini,doznali smo od J. Tička. Njihovi nastupi očekuju se na kasnijim ovogodišnjim utrkama, a prva nova već je 1. svibnja u Pakracu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije