Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bubalo: Kod Mesića sam išao sa Sanjom Marketić i Drmićem

Znao sam da je slučaj Glavaš u to vrijeme povodom žalbi na Vrhovnom sudu, pa mi je bilo normalno da mi međusobno komuniciramo o slučaju, kazao je Bubalo
19. rujna 2012. u 17:37 5 komentara 4 prikaza
'14.05.2010,Osijek - Press konferencija u prostorijama NK Osijek povodom prijateljske nogometne utakmuce Hrvatske i Walesa. Kresimir Bubalo Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'

I Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka, jedan je od onih svjedoka koji svjedočeći na suđenju osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, optuženom za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš, ima “problema” s pamćenjem. Naime, Bubalo je danas na zagrebačkom Županijskom sudu često govorio kako se nečega ne sjeća, pa se tako, primjerice, nije mogao sjetiti da se u srpnju 2010. u jednom kafiću u Osijeku našao sa Sanjom Marketić, Vladimirom Šišljagićem, Davorom Borasom i Dariom Opačkom.

Pamćenje mu nisu osvježile ni fotografije koje su snimljene dok je policija tajno pratila S. Marketić, za koju je Bubalo inače kazao da je ”poznaje, no s njom nema nikakav odnos jer je ona naprosto novinarka”. No tu “naprosto novinarku”, poveo je sa sobom u srpnju 2010. u ured predsjednika Stjepana Mesića. Kako je pojasnio, u srpnju 2010. bio je u Zagrebu, gdje se našao s Ivanom Drmićem i S. Marketić. Prvo su bili na piću, nakon čega su svi troje otišli kod Mesića.

– S Mesićem sam u prijateljskim odnosima i znam navratiti kod njega kada sam u Zagrebu. Drmić i S. Marketić su me na toj kavi pitali kamo idem, i kada sam im kazao da idem do Mesića, pitali su me mogu li i oni sa mnom. I Mesić je, kada je nenajavljeno dolazio kod mene, sa sobom znao dovoditi neke ljude – kazao je Bubalo.

Pojasnio je kako se ne sjeća da su tom prigodom Drmić i S. Marketić razgovarali s Mesićem, a nije  se mogao sjetiti ni je li on predsjednika pitao za slučaj Glavaš. No tada mu je Tonći Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, predočio iskaz iz istrage, u kojem je Bubalo kazao kako je Mesića pitao ima li zbog Glavaša pritiska iz inozemstva ili iz HDZ-a.

– Jest, tada sam to rekao. Znao sam da je slučaj Glavaš u to vrijeme zbog žalbi na Vrhovnom sudu, pa mi je bilo normalno da mi međusobno komuniciramo o slučaju – kazao je Bubalo.

Odgovarajući na pitanja kazao je da mu Drmić i S. Marketić nisu rekli zbog čega su htjeli ići kod Mesića te da mu ni oni niti Mesić nisu kazali je li takvih sastanka s bivšim predsjednikom bilo još.  Dodao je i da mu nije poznato da su S. Marketić i Drmić protiv nepoznate osobe podnijeli kaznenu prijavu zbog reketarenja.

– Sve što znam o tome, doznao sam iz novina – kazao je Bubalo.

>> 'Vidio sam Krešimira Bubala kako izlazi iz Mesićeva ureda'

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
 • mcmarko:

  nitko se ničega ne sjeća, nitko više ništa ne zna, pitanje je koliko su nudili, a koliko su ovi tražili.

 • Deleted user:

  Nisi išao KOD Mesića, nego K MESKIĆU!

 • Avatar MK
  MK:

  "S Mesićem sam u prijateljskim odnosima i znam navratiti kod njega kada sam u Zagrebu. Drmić i S. Marketić su me na toj kavi pitali kamo idem, i kada sam im kazao da idem do Mesića, pitali su me mogu ... prikaži još! li i oni sa mnom. I Mesić je, kada je nenajavljeno dolazio kod mene, sa sobom znao dovoditi neke ljude – kazao je Bubalo." ...ostajem bez teksta. ...ali vise nit nemam daljnjih pitanja.