Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Brutalno ubojstvo Karmelina Fistanića: Ringwald i ostali dobili iste kazne, ukupno 54 godine zatvora

Split: Nastavljeno suđenje Stjepanu Ringwaldu za ubojstvo na Jadranskoj magistrali
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
07.04.2023.
u 10:07

Kada je Fistanić zaustavio svoje vozilo, Ringwald mu je prišao na motociklu i kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio šest hitaca u glavu i vrat

Nakon što je im je prvo suđenje poništeno, Stjepan Ringwald, Jerko Pirić te Vlado Zolota danas su doznali novu presudu za ubojstvo Karmelina Fistanića 2019. godine. Rinwald je dobio 19, Pirić 18, Zolota 17 godina zatvora. Podsjetimo, i u prvom postupku osuđeni su na ukupno 54 godine zatvora. Ringwald je, kao direktni izvršitelj ubojstva, osuđen na 19 godina zatvora, Pirić kao navodni naručitelj na 18, a Zolota kao pomagač u ubojstvu na 17 godina zatvora, pišu 24sata.

Visoki kazneni sud u međuvremenu je ukinuo nepravomoćnu presudu splitskog suda jer su počinili bitnu povredu odredaba kaznenog postupka. Visoki kazneni sud nakon toga je naložio novo suđenje. Sva trojica optuženika na prethodnom su ročištu iznosili obrane za zločin koji je zgrozio javnost.

Podsjetimo, optuženi su da su zajednički i dogovorno realizirali ubojstvo Karmelina Fistanića 9. studenoga 2019. na Jadranskoj magistrali, na ulazu u grad Omiš, gdje je Fistanić oko 14 sati zaustavio svoj automobil VW Polo u kojem je bio s djevojkom. Na prethodno ukradenom motociklu cijelo vrijeme pratio ga je Ringwald koji je, nakon što je Fistanić zaustavio automobil kod skretanja za Brzet kako bi nešto pojeli u autu, motociklom došao do njegova Pola i kroz poluotvoreni prozor ispalio šest metaka koji su žrtvu pogodili u glavu i vrat. Nakon toga pobjegao je motociklom.

Video: Akcija policije: Snimka spektakularnog uhićenja osumnjičenih za ubojstvo Karmelina Fistanića

Komentara 4

ZA
zagi101
11:43 07.04.2023.

za ubojstvo s predumišljajem minimalna kazna 30 godina. kakve su ovo bedastoće????

BF
bf23
11:45 07.04.2023.

Dali će ovog divnog momka pustiti nakon 2/3 odslužene kaznice?

Avatar Carbonado
Carbonado
11:09 07.04.2023.

Fantastic Beasts: Crimes of Ringwald

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije