Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor

Marić tužio Scoriju zbog uvrede pa povukao tužbu

Bruno Marić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
15.06.2015.
u 18:00

Bruni Mariću sporna je bila izjava Elvisa Scorije iz travnja prošle godine nakon utakmice između Slaven Belupa i Istre

Nogometni sudac Bruno Marić povukao je tužbu, koju je zbog uvrede i klevete na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu podnio protiv nogometnog trenera Elvisa Scorije jer ga je u travnju prošle godine optužio da je njegovu tadašnjem klubu Slaven Belupu neosnovano dosudio jedanaesterac.

Neposredno prije ročišta za mirenje sucu Nenadu Lukiću stigao je dopis da su Marić i Scoria spor odlučili riješiti mirnim putem. Nogometni sudac Scoriji je zamjerio što je nakon utakmice Slaven Belupa i nogometnog kluba Istra, koja je završila neriješenim rezultatom, novinarima rekao da su njegovu klubu ukradena dva boda. Posebno je bio ogorčen jedanaestercem, koji je Marić dosudio, rekavši da se radi o "apsolutno nepostojećem, pa čak i smiješnom penalu". Tadašnji trener Slaven Belupa Marića je optužio da je dosuđenim jedanaestercem njegov klub pogurnuo prema drugoj ligi.

– To je bio penal koji jednostavno nije trebao biti dosuđen, a on ga je tendenciozno dosudio sa 35 metara i tako se poigrao sudbinom našeg kluba – komentirao je tada Scoria.

Nogometni sudac je, inače, nedavno pravomoćno dobio spor protiv Uefe jer ga je svojedobno bivši Uefin istražitelj Robin Bokšić optužio da je sudjelovao u namještanju nogometne utakmice finala Hrvatskog kupa 2009. između Dinama i Hajduka u kojoj je zagrebački klub pobijedio sa 3:0. Marić je zbog povrede ugleda i časti od Uefe tražio odštetu od čak milijun eura, a nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Daruvaru dosuđena mu je odšteta od 750.000 kuna. Taj je iznos smanjio Županijski sud u Bjelovaru pa je Mariću na kraju pripala odšteta od 150.000 kuna.

>> Sudac Bruno Marić pobijedio Uefu i dobio 'uvredljivi iznos odštete'

>> Pjaci najviše Oscara, Mamić najbolji trener, a Modrić nogometaš

Komentara 1

LE
LeonardS
18:20 15.06.2015.

Treba imati obraza pa ostati suditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije