Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još uvijek se odmara

Brončani olimpijac Damir Martin u posjeti Vukovaru: 'Uvijek s ponosom ističem otkuda dolazim'

Damir Martin u posjeti Vukovaru
Foto: Grad Vukovar
1/4
17.08.2021.
u 13:48

Olimpijske igre u Parizu bi trebale biti vrh moje karijere. Sve će biti podređeno tome, istakao je Martin

Poslije Olimpijskih igara u Tokyu veslač Damir Martin polako slaže sve dojmove i smiruje emocije nakon osvojene bronce. Još uvijek se odmara od svega, a u sklopu toga danas je posjetio i rodni Vukovar gdje se susreo s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i županom Vukovarsko – srijemske županije Damirom Dekanićem.  

- Čast mi je predstavljati Vukovar i biti dio vukovarskih velikana. Uvijek s ponosom ističem otkuda dolazim, otkuda su moji korijeni i otkuda mi snaga i inat za završnice mojih natjecanja. Jako mi puno znači što sam iz Vukovara, iz jedne male sredine iz koje izlaze veliki ljudi. Drago mi je da sam i ja među njima, rekao je Martin.

Kazao je i kako će se poslije osvojene olimpijske bronce, ali i svega što je prethodilo njoj, još malo odmarati te da onda kreće u dalje pobjede. Za iduću godinu navodi kako će biti nešto lakša, ali i da u 2023. godini kreće lov za Pariz.

- Olimpijske igre u Parizu bi trebale biti vrh moje karijere. Sve će biti podređeno tome, istakao je Martin.

VIDEO Damir Martin osvojio je broncu na Olimpijadi: “Kako sam ovo izvukao!”

Na novinarski upit koliko su njegova bronca, zlato braće Sinković, srebro Tina Srbića i drugi veliki uspjesi predstavnika „malih“ sportova plod sustavnog rada države, a koliko plod truda obitelji i trenera Martin kaže kako je dovoljno vidjeti uvjete u kojima rade i treniraju pa da će svima sve biti jasno.

- Sve to je zapravo rezultat posvećenosti pojedinca, odricanju obitelji i „hiru“ trenera. Tada dolazi manja zajednica poput općina, gradova i županija. Tek onda na red dolazi država, a ako dolje nije sve posloženo teško da možeš isplivati. Da imamo sustavan rad imali bi više Sinkovića, Srbića, Martina te se ne bi bazirali na tako malo sportaša…, rekao je Martin.

Inače, poznato je i kako Damir Martin dolazi iz veslačke obitelji. Njegov djed Stanislav bio je veslač i jedan osnivača Veslačkog kluba Vukovar. Veslao je i njegov otac Boris koji je osvajao i medalje u mlađim kategorijama reprezentacije Jugoslavije. U veslačkom klubu su se i upoznali njegov otac i majka Dubravka. I njegov stariji brat Stanislav je također veslao. Radi svojih sportskih uspjeha Damirova slika nalazi se i na muralu „Veliki ispod zvijezda“, na zidu podno OŠ Antuna Bauera, gdje su oslikani vukovarski velikani, pored kojeg su ispisani Damirovi najveći uspjesi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije