Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudska vještakinja:
Povratak na članak

Broje djeci treptaje da vide jesu li im reklame hipnotičke

Popularno je "simboličko oglašavanje" u kojem ćete biti "cool" ako imate neki proizvod

Komentari 2

MT
mladen.turcic
17:23 13.08.2014.

cim pocnu reklame klinci mi ko hipnotizirani sve puste i gledaju tv...

VL
LU
luftbrenzer
09:12 15.08.2014.

" uz djecu su najranjivije skupine umirovljenici, osobe lošeg imovnog stanja i nižeg obrazovanja – kaže Šola." A svi ukupno smo žrtve njihovog marketinškog terora. Nasilnim nametanjem reklamnih poruka kojima nekritički presijecaju svaku TV ili radijsku emisiju, izazivaju bijes mnogih mnogih gledatelja i slušatelja RTV programa. Tu bi se svakako trebao uvesti princip dragovoljnog pristanka na ponudu reklama tako da nam se ostavi izbor da iste možemo po želji isključiti. To danas ne bi trebalo biti veći problem. Mali klik s daljinskim bi sve riješio. Slično kad nam u sandučić ubace reklamni letak, kojim najavljuje određenu inofrmaciju, a mi odlučujemo hoćemo li pogledati ili ne. No tu se javlja i problem izbora željenih (i plaćenih) kanala, koji bi svoje sadržaje morali biti kodirani tako da ih mogu otvoriti i gledati samo oni koji su plaćanjem pristali na prihvat ponuđenog sadržaja uz mogućnost promptnog otkazivanja istog. No u Hrvatskoj je mogućnost izbora RTV jako sužena. Tobože nam se nude (u stvari nameću) jeftini programi, kojima bez našeg pristanka neprekidno teroriziraju promidžbenim porukama. Sasvim bi drukčija priča bila kad bismo imali mogućnost izbora. Iako tobože pripadam EU, još smo miljama daleko tržišnih pravila ponude i potražnje usluga. Zato trpimo promidžbneni teror monopolista.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.