Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odluka

Broj toplih obroka koji se isporučuju stradalima na Banovini srezan za dvije trećine

pleter
Edina Zuko/PIXSELL
12.10.2021.
u 11:30

Svatko tko u kontejneru, primjerice, ima peć, bez obzira na ostale uvjete u kojima osoba živi, od ponedjeljka 11. listopada , nema pravo na topli obrok

Broj toplih obroka koji se isporučuju stradalima na potresom pogođenom području Banovine od jučer je smanjen sa 2.550 na 917, vidljivo je to iz dnevnih informacija koje Stožer za otklanjanje posljedica katastrofe objavljuje svakodnevno na svojim internetskim stranicama.

Podsjetimo, od 1. listopada je financiranje prehrane stradalih u potresu preuzela Sisačko-moslavačka županija te su proteklih desetak dana lokalni stožeri civilne zaštite, po njihovu nalogu, obišla sve one koji primaju tople obroke kako bi utvrdili imaju li u svojim kontejnerima uvjete za pripremu obroka.

Svatko tko u kontejneru, primjerice, ima peć, bez obzira na ostale uvjete u kojima osoba živi, od ponedjeljka 11. listopada , nema pravo na topli obrok. Obzirom na troškove koje su mjesečno izdvajali za prehranu stradalnika na potresu, smanjenjem broja toplih obroka za gotovo  dvije trećine država i županija će uštedjeti između 1,5 i dva milijuna kuna mjesečno za njihovu pripremu i dostavu. Inače, prema današnjim podacima ukupno je, nakon razornog potresa 29. prosinca, 4.825 objekata s crvenom naljepnicom.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kakamarko
12:02 12.10.2021.

Gospodo i vi bi se mogli odreći obroka za 10/20 kuna, uz razne povlastice svi imate vile i kuhinje i kućne pomoćnice odrecite se krkanja na račun svih nas pa i ovih kojima ukidate topli obrok.

TM
trade_mark
11:58 12.10.2021.

svi koji su očekivali pomoć od države se vjerojatno osjećaju izigranima. ali, zar ste STVARNO očekivali da će vam ovakva država uhljeba i političkih poslušnika pomoći? ako oni nemaju interesa u tome (a nemaju) onda ih vaši problemi ne zanimaju. jadni ljudi...

OV
ovcalila
19:56 12.10.2021.

omogučit ljudima da se hrane u saborskoj kuhinji tamo je hrana najeftinija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije