Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvještaj UNHCR-a

Broj izbjeglih iz Sirije i Iraka premašio 13,6 milijuna

turska granica, izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.11.2014.
u 08:23

Zemlje Europske unije trebale bi otvoriti granice i podnijeti dio tereta, tvrde u UNHCR-u

Prema posljednjem izvještaju UNHCR-a, zbog sukoba koji se vode na području Sirije i Iraka s ovih je područja do sada izbjeglo 13,6 milijuna osoba. Veliki broj njih sada je bez ikakvog skloništa ili sigurne opskrbe hranom. Većina izbjeglica iz Sirije prebjegla je u Libanonm Jordan, Irak ili Tursku.

-I druge bi zemlje, pogotovo zemlje Europske unije trebale otvoriti svoje granice, primiti ove ljude i podnijeti dio tereta, kaže Amin Awad, direktor UNHCR-a za Bliski istok koji tvrdi kako je svijet jednostavno "otupio" na problem izbjeglica, te da je reakcija međunarodne zajednice sve slabija i slabija.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
15:28 12.11.2014.

Američani ostvarili cilj. Bliski istok će desetljećima i stoljećima uživati u blagodatima građanskih ratova. A Veliki Gazda sa strane dobacuje banane.

DR
dragec5474
14:54 12.11.2014.

Zašto bježe od demokracije

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:37 12.11.2014.

Veliki uspjeh Americkog uvodjenja "demokracije" i usput potkradanja nafte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije