Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koronavirus u hrvatskoj
Povratak na članak

Objavljene nove epidemiološke mjere za Vukovarsko-srijemsku

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije Nacionalnom stožeru, među ostalim, predložio je da u Brodsko-posavskoj županiji na svadbenim svečanostima bude dopušteno najviše 100 osoba

Komentari 4

Avatar Zzzz
Zzzz
13:32 29.09.2020.

Podaci o zaraženima se definitivno lažiraju, mnogi gradovi svako malo objave da imaju jednog novog zaraženog, a to jednostavno nije moguće zato jer ta jedna osoba sigurno ima ženu, djecu, roditelje, prijatelje, radne kolege i slično, osim toga ta osoba je sigurno ulazila u neke trgovine, kafiće, restorane, itd. Dakle samo jedna zaražena osoba zarazit će još najmanje 50 osoba dok ga ne otkriju i stave u karantenu, prema tome podaci o zaraženima su lažirani prvenstveno zbog turističke sezone. Razmislite malo, prvi zaraženi je bio u Rijeci koji je vrlo brzo zarazio pedesetak osoba oko sebe, a onda je zaraza odjednom stala, cijelo ljeto nije bilo novih slučajeva u Rijeci, to jest svako malo bi se pojavio tek jedan ili dva novo zaražena. To je nemoguće, kao što nije moguće da je Đoković zarazio samo desetak ljudi na turniru i da se zaraza nije proširila po Zadru i okolici, to su priče za malu djecu, upravo zato je Šime Vrsaljko došao jedan dan u Šibenik i odmah se zarazio. Istra takođero brutalno laže o zaraženima, imam prijatelja koji iz prve ruke zna o zaraženim radnicima u jednoj trgovini i to se krilo desetak dana, svo to vrijeme su mediji izvještavali kako nema novih slučajeva u Istri. Osim toga ne postoje nikakvi kriteriji za testiranje, neki gradovi testiraju 10 osoba na 1000 stanovnika, neki gradovi 1 osobu na 1000 stanovnika, zato se naprimjer u Zagrebu testira čak 3x manje nego u splitskoj županiji koja je duplo manja od Zagreba !

VL
GE
genadij
10:01 29.09.2020.

Radi istinitog i cjelovitog informiranja napišite koje je još bolesti imao preminuli, koliko je imao godina i koliko je dugo imao dijagnozu bolesti zbog koje je stvarno preminuo?

VL
ED
edgar2
11:20 29.09.2020.

Nova studija objavljena jučer u Proceedings of the National Academy of Sciences pokazuje da spike protein kojim coronavirus ulazi u stanice može djelovati kao "superantigen" koji dovodi do prekomjernih reakcija adaptivnog imunološkog sustava, a posljedica je hiperinflamatorni sindrom kod teškihh bolesnika i MIS-C sindrom kod djece sličan sindromu toksičnog šoka koji se javlja kod bakterijskih infekcija. To će omogućiti efikasnije upravljanje i liječenje pacijenata...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.