Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESKUĆNICI

Brodska udruga traži žurno rješenje za napuštene životinje

19.01.2009.
u 17:57

Članovi brodske udruge Spas nezadovoljni su jer, kažu, Grad u 2008. godini, unatoč obećanju, nije realizirao projekt gradnje i uređenja azila za napuštene pse. Traže da se taj problem žurno riješi i ističu kako ne mogu prihvatiti činjenicu da grad veličine Broda ne može ili ne želi sustavno riješiti pitanje kamo i kako sa životinjama koje su njihovi dojučerašnji vlasnici izbacili na ulicu.

Ne može se zaobići
– U svom dvorištu imam 16 pasa koje sam zbrinula nakon što su bili zatočeni u šinteraju ili sam ih preuzela kada su ih dobri ljudi pronašli da lutaju ulicom. Teško mi je gledati životinje kojih su se njihovi bivši vlasnici tako odrekli i dajem sve od sebe da barem kod mene imaju hranu i njegu. Iako svaki taj pas, uzme li se u obzir ishrana i njega, u prosjeku stoji 200 kuna, to nisu tako veliki iznosi zbog kojih bi trebali biti izbačeni na ulicu.

U cijeloj priči Grad se godinama ponaša da mu je svejedno, iako su i životinje živa bića i zaslužuju pažnju. Iz naših mirovina i plaća puni se gradski proračun i briga o psima ne može se samo tako zaobići. Sve ove godine iz proračuna za zbrinjavanje pasa nismo dobili ni lipe – ogorčena je Mandica Korčy, članica Spasa.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša Josip Bodrožić-Džakić ističe da je veća skrb o napuštenim psima nužna, ali i da se pitanje uređenja azila ne može riješiti preko noći.

U uporabi ove godine
– S Općinom Sibinj razgovaramo o tome da azil uredimo na prostoru Jelika kod sela Slobodnice. Ondje već postoji 20-ak napuštenih staja za stoku, koje treba prilagoditi za boravak pasa i ulaganja neće biti velika. Treba dovesti struju i vodu i organizirati službu koja će o psima stalno brinuti i hraniti ih. Bude li dogovor realiziran, azil bi trebao biti u uporabi još ove godine – kaže J. Bodrožić-Džakić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije