Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedna donacija

Brodska Opća bolnica bogatija za najmoderniji CT uređaj

Dario Nakić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/2
08.09.2016.
u 20:15

– Vodili smo računa da svaki dio Hrvatske dobije kvalitetnu opremu. Većina uređaja već je instalirana, a sada krećemo u nabavku linearnog akceleratora, koji će biti smješten u Osijeku, te šest digitalnih mamografa – dodao je Nakić

Brodska Opća bolnica dr. Josipa Benčevića dobila je novi CT uređaj. Riječ je o najmodernijem uređaju ovakve vrste, vrijednom 7 milijuna kuna. Zahvaljujući ovoj donaciji Ministarstva zdravlja, u Slavonskom će se Brodu od sada moći obavljati pregledi za koje se prije moralo ići u veća bolnička središta u drugim dijelovima Hrvatske. Uređaj je danas (četvrtak) u rad svečano pustio ministar zdravlja Dario Nakić.

– Dolaskom na vlast shvatili smo kako je oprema u hrvatskim bolnicama u vrlo lošem stanju. Potrudili smo u samo pet ili šest mjeseci pronaći sredstva za nabavku visokosofisticirane opreme – rekao je Nakić.

On je istaknuo kako Ministarstvo zdravlja ulaže velike napore kako bi osiguralo što kvalitetniju zdravstvenu skrb za građane Hrvatske i Brodsko-posavske županije te jednako dostupnu i solidarnu zdravstvenu skrb za sve bolesnike. U cilju ravnomjerne zastupljenosti nabavljeno je ukupno 16 CT uređaja za područje cijele Hrvatske. Cilj je osigurati nesmetan rad liječnika i smanjiti liste čekanja, koje su se stvarale i zato što se zastarjela oprema često kvarila i bila izvan pogona.

– Vodili smo brigu o tome da svaki dio Hrvatske dobije kvalitetnu opremu. Većina uređaja već je instalirana, a sada krećemo u nabavku linearnog akceleratora koji će biti smješten u Osijeku te šest digitalnih mamografa – dodao je Nakić.

Ravnatelj brodske bolnice dr. Josip Samardžić rekao je kako novi CT uređaj predstavlja značajan alat za rad s pacijentima, koji će s njime dobiti bržu, efikasniju i specifičniju dijagnostiku i lakše otkrivanje bolesti. – Za nas, djelatnike bolnice, ovo je dokaz da se na nas ozbiljno računa kao na bolnicu regionalnog tipa i da smo predodređeni da, uz osječku bolnicu, budemo lider u regiji. To nam je i poticaj da nastavimo održavati europske i svjetske standarde u liječenju bolesnika – rekao je Samardžić.

>> Europski mladi liječnici podržali HLK u zahtjevima za ukidanjem tzv. 'robovlasničkih ugovora'

Komentara 6

ZR
Ze Roberto u
20:44 08.09.2016.

Samo Lana danas za vas......valjda se boji "izborne šutnje"....ajmo Lana....

HH
helgin@hogar
21:36 08.09.2016.

bez obzira na vlast, daleko najbolja bolnica u slavoniji!

OL
olala
01:08 09.09.2016.

Nije mi jasno gdje su samo pokupili ovakve,taj je u bolnici u kojoj je bio ravnatelj ostavio milijunske dugove..svi isti,sve političare plaćati telefonskim pozivom,pa neka se hebu i sve stranke!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije