Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obalna straža SAD-a

Brodovi pod hrvatskom zastavom uklonjeni s liste posebnog rizika

\'Croatian flag\'
ilustracija
01.06.2012.
u 11:42

Nakon ostvarenih inspekcijskih rezultata tijekom trogodišnjeg razdoblja, ispunjeni su uvjeti za uklanjanje zastave s liste posebnog rizika

Hrvatska zastava unaprijedila je status na listama Američke obalne straže (USCG), potvrđeno je u izvješću za 2011. godinu usvojenom na godišnjoj sjednici Komiteta Pariškog memoranduma, održanog u Rigi u svibnju ove godine.

Zbog višestrukog zaustavljanja brodova u lukama SAD-a proteklih godina, hrvatska zastava bila je svrstana na najviši prioritet za inspekcijske preglede, a nakon ostvarenih inspekcijskih rezultata tijekom trogodišnjeg razdoblja, ispunjeni su uvjeti za uklanjanje zastave s liste posebnog rizika.

Unapređenje statusa  hrvatske zastave  na listama Američke obalne straže  vrijedan je uspjeh postignut ponajprije zalaganjem inspekcijskih službi Ministarstva pomorstva, Hrvatskog registra brodova i posada brodova hrvatskih brodara, čiji brodovi  plove u Sjedinjenim  Američkim Državama, poručili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Komentara 6

PU
pusrane
12:00 01.06.2012.

Ma o kakvim brodovima vi pričate, prošla su vremene kad je Hrvatska imala brodove, sada ima lopove i kriminalce.....

CH
Charles
12:46 01.06.2012.

Interesantno! Kako to da nitko nije našu javnost obavijestio o tome da su naši brodovi svo ovo vrijeme bili u režimu pojačanog nadzura? Zašto se sad hvalimo s ovim "postignućem"? Ne bismo li se trebali upitati zašto smo bili getoizirani i "označeni"?

BE
bettlebeetle
12:57 01.06.2012.

@Charles: zato je smo prije kraja 90ih skoro zavrsili pod medjunarodnim sankcijama, zato jer bi nam prvi predsjednik, da je bio ziv, sjedio u Haagu s Milosevicem, zato jer nam je bivsi premijer na sudu pod ozbiljnih optuzbama za korupciju, zato jer nam je policija bilo na prismotri zbog sudjelovanja u balkanskoj ruti krijumcarenja droge (da, nasa policija), zato zato.;...Zato jer nismo nesto sto se zove 'KREDIBILNA' zemlja, a to je zemlja u kojoj vlada 'rule of law'. Bez obzira na to sto vi mislili o tome - tako nas svijet percipira. To sto mi mislimo da smo 100X boljij od toga - to je problem u nasim glavama. Zato smo morali DOKAZIVATI da nismo za staviti na pojacani nadzor i nije nam taj status dan po default-u (kako sto je dan recimo Nizozemskoj).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije