Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Brodovi pod hrvatskom zastavom uklonjeni s liste posebnog rizika

Nakon ostvarenih inspekcijskih rezultata tijekom trogodišnjeg razdoblja, ispunjeni su uvjeti za uklanjanje zastave s liste posebnog rizika
01. lipnja 2012. u 11:42 6 komentara 13 prikaza
\'Croatian flag\'
Foto: ilustracija

Hrvatska zastava unaprijedila je status na listama Američke obalne straže (USCG), potvrđeno je u izvješću za 2011. godinu usvojenom na godišnjoj sjednici Komiteta Pariškog memoranduma, održanog u Rigi u svibnju ove godine.

Zbog višestrukog zaustavljanja brodova u lukama SAD-a proteklih godina, hrvatska zastava bila je svrstana na najviši prioritet za inspekcijske preglede, a nakon ostvarenih inspekcijskih rezultata tijekom trogodišnjeg razdoblja, ispunjeni su uvjeti za uklanjanje zastave s liste posebnog rizika.

Unapređenje statusa  hrvatske zastave  na listama Američke obalne straže  vrijedan je uspjeh postignut ponajprije zalaganjem inspekcijskih službi Ministarstva pomorstva, Hrvatskog registra brodova i posada brodova hrvatskih brodara, čiji brodovi  plove u Sjedinjenim  Američkim Državama, poručili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • pusrane:

    Ma o kakvim brodovima vi pričate, prošla su vremene kad je Hrvatska imala brodove, sada ima lopove i kriminalce.....

  • Charles:

    Interesantno! Kako to da nitko nije našu javnost obavijestio o tome da su naši brodovi svo ovo vrijeme bili u režimu pojačanog nadzura? Zašto se sad hvalimo s ovim "postignućem"? Ne bismo li se trebali upitati zašto smo bili getoizirani i "označeni"?

  • bettlebeetle:

    @Charles: zato je smo prije kraja 90ih skoro zavrsili pod medjunarodnim sankcijama, zato jer bi nam prvi predsjednik, da je bio ziv, sjedio u Haagu s Milosevicem, zato jer nam je bivsi premijer na sudu pod ozbiljnih optuzbama za korupciju, ... prikaži još! zato jer nam je policija bilo na prismotri zbog sudjelovanja u balkanskoj ruti krijumcarenja droge (da, nasa policija), zato zato.;...Zato jer nismo nesto sto se zove 'KREDIBILNA' zemlja, a to je zemlja u kojoj vlada 'rule of law'. Bez obzira na to sto vi mislili o tome - tako nas svijet percipira. To sto mi mislimo da smo 100X boljij od toga - to je problem u nasim glavama. Zato smo morali DOKAZIVATI da nismo za staviti na pojacani nadzor i nije nam taj status dan po default-u (kako sto je dan recimo Nizozemskoj).