Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obalna straža SAD-a
Povratak na članak

Brodovi pod hrvatskom zastavom uklonjeni s liste posebnog rizika

Nakon ostvarenih inspekcijskih rezultata tijekom trogodišnjeg razdoblja, ispunjeni su uvjeti za uklanjanje zastave s liste posebnog rizika

Komentari 6

PU
pusrane
12:00 01.06.2012.

Ma o kakvim brodovima vi pričate, prošla su vremene kad je Hrvatska imala brodove, sada ima lopove i kriminalce.....

VL
CH
Charles
12:46 01.06.2012.

Interesantno! Kako to da nitko nije našu javnost obavijestio o tome da su naši brodovi svo ovo vrijeme bili u režimu pojačanog nadzura? Zašto se sad hvalimo s ovim "postignućem"? Ne bismo li se trebali upitati zašto smo bili getoizirani i "označeni"?

VL
BE
bettlebeetle
12:57 01.06.2012.

@Charles: zato je smo prije kraja 90ih skoro zavrsili pod medjunarodnim sankcijama, zato jer bi nam prvi predsjednik, da je bio ziv, sjedio u Haagu s Milosevicem, zato jer nam je bivsi premijer na sudu pod ozbiljnih optuzbama za korupciju, zato jer nam je policija bilo na prismotri zbog sudjelovanja u balkanskoj ruti krijumcarenja droge (da, nasa policija), zato zato.;...Zato jer nismo nesto sto se zove 'KREDIBILNA' zemlja, a to je zemlja u kojoj vlada 'rule of law'. Bez obzira na to sto vi mislili o tome - tako nas svijet percipira. To sto mi mislimo da smo 100X boljij od toga - to je problem u nasim glavama. Zato smo morali DOKAZIVATI da nismo za staviti na pojacani nadzor i nije nam taj status dan po default-u (kako sto je dan recimo Nizozemskoj).

VL
CH
Charles
13:10 01.06.2012.

@bettlebeetle Thanks a lot bettle! :-) Poptuno se slažem s tobom i sve to što si rekao, naravno, znam i sam! Ipak, sve to je trebalo reći i onima koji misle da smo zemlja meda i mlijeka, da smo najbolji,, najpametniji, najljepši ... itd sve naj! Ali u čemu smo doista "naj" to je lopovluk, prijevara i korupcija. Ali to je ljudima ipak trebalo reći u facu: Samo, tada ne bismo mogli biti najbolji u ovdje gore rečenim kategorijama u kojima smo prvaci svijeta. Jer HDZ zna!

VL
KH
khufun
18:47 02.06.2012.

@ Charles ...na zalost, osjecaj superlativnosti je prisutan medju "common people" u svim zemljama gdje sam zivio...u Austriji, Kanadi, USA, Australiji...itd, pa tako i u Hrvatskoj i Sloveniji. Cinjenica je da su svi u principu isti; lopovluka ima svugdje; razlika je u tome u kojoj mjeri taj lopovluk afektira ljude u zajednici i kako uspjesno se vlada bori protiv lopovluka (i u svojim vlastitim redovima). Problem je u Hrvatskoj sto je rat srozao kulturu i dobre navike, i od puka napravio ljude koji su morali nauciti prezivljavati. Kada prorade sudovi, kazne postanu vece i kada se kriminalci (od kojih se neki vode kao heroji) staave iza resetaka (ili u kamenolome)...onda ce obican covjek imati manje nagona da pljacka.

VL
KH
khufun
18:49 02.06.2012.

Problem je u Hrvatskoj sto obicno gradjanin jos uvjek ne shvaca pojam lopovluka i potplacivanja, jer na to gleda apsolutno, a ne relativno (usporedjujuci se sa boljim zemljama). Na zalost vecina se ruga Srbiji i Bosni, a isti nisu ni svjesni da kao sto mi gledamo na Srbe i Bosance, tako Danci i Nizozemci gledaju na nas.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.