Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor

Brodosplit za Obalnu stražu gradi brodove vrijedne 385,4 milijuna kuna

Kotromanović Debeljak
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/5
02.12.2014.
u 15:37

- Oružane snage dobit će nove sposobnosti, a hrvatsko brodogradilište konkurentan proizvod koji ćemo moći plasirati dalje u svijet - kazao je ministar Ante Kotromanović.

Ministar obrane Ante Kotromanović i predsjednik Uprave brodogradilišta Brodosplit Tomislav Debeljak potpisali su Ugovor o izgradnji obalnih ophodnih brodova, u Muzeju Brodosplita u Splitu, izvijestili su iz Ministarstva.

Brodosplit će izgraditi pet brodova za potrebe Obalne straže vrijedne 385,4 milijuna kuna. - Oružane snage dobit će nove sposobnosti, a hrvatsko brodogradilište konkurentan proizvod koji ćemo moći plasirati dalje u svijet - kazao je ministar Ante Kotromanović. Naglasio je da će se za 15 mjeseci, nakon 20 godina, izgraditi prvi brod za potrebe Hrvatske ratne mornarice.

Posada će brojati 14 ljudi

- Iznimna mi je čast što možemo biti baš ti koji će stvoriti neku novu vrijednost i biti ti koji će štititi naše prekrasne otoke i Hrvatsku. Mogu obećati da ćemo dati sve svoje znanje i umijeće da napravimo vrhunski proizvod, koji će kasnije biti izvozni proizvod te da ćemo uključiti što više hrvatske proizvodnje i hrvatske pameti - rekao je predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak.

Brodovi dugi 41 metar bit će opremljeni s automatskim topom 30 mm i dvije ručno upravljive strojnice 12,7 mm, te 4 ručna prijenosna protuzrakoplovna raketna sustava. - On ima brzinu 28 čvorova i vrlo je sposoban u progonu. Ima veliki doplov i autonomiju na moru 10 dana, a posada će brojati 14 ljudi - kazao je zapovjednik Obalne straže RH, komodor Marin Stošić, izvijestili su iz Ministarstva.

>>Gotovina, Ademi i Kotromanović na obljetnici Zime '94

>>Kotromanović: Hrvatska će nastaviti sudjelovati u operaciji ATALANTA

Komentara 2

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
15:52 02.12.2014.

Nevjerujem. Jednostavno nemožeš vjerovati SDP-u.Ti ubijaju Hrvatsku.

PA
patuljčica..
18:05 02.12.2014.

Država potrošač? Nije dobro, hrvatska država je prezadužena i trebala bi trošiti manje a ne više. Vijest bi bila da se brodovi grade za neku Dansku, Norvešku, Britansku ..... tvrtku ..... a ne ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije