Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Položili vijence

Gotovina, Ademi i Kotromanović na obljetnici Zime '94

Ante Gotovina
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
30.11.2014.
u 18:54

Vijence su položili generali Rahim Ademi te Ante Gotovina, ministar Ante Kotromanović

Na Dinari je u nedjelju, u organizaciji Udruge veterana 126. brigade obilježena 20. obljetnica vojne operacije Zima '94. Upravo ta akcija stvorila je preduvjet za Oluju, javljaju 24 sata.

- Tu zimu život je izgubilo 29 momaka i zato je ovo obilježavanje bilo vrlo emotivno. Zbog kiše nismo mogli na Maglaj, zato smo vijence položili kod spomen kapelice Sv. Jakova - kazao je za 24 sata Filip Ratković iz Udruge veterana 126. brigade HV Sinj. 

Svečanosti je nazočilo oko 200 pripadnika hrvatskih postrojbi. Među njima prvi put bio je i general Ante Gotovina pod čijim je zapovjedništvom operacija provedena. Vijence su položili generali Rahim Ademi te Ante Gotovina, ministar Ante Kotromanović i mnogi drugi.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> General Gotovina o Danu sjećanja: Tu ne smije biti politike

Komentara 52

Avatar skynet
skynet
19:27 30.11.2014.

Vojničina.

Avatar glas-naroda
glas-naroda
19:22 30.11.2014.

Danas svu svoju energiju, optimizam i čvrst karakter moramo usmjeriti prema budućnosti da bismo imali sigurnu, gospodarski jaku i socijalno pravednu državu - kazao je Gotovina. Normalno zbori i predivno je biti u njegovom društvu iako je bilo hladno, jer se nije borio za prava nego za suverenitet koji danas imamo i koji trebamo izgrađivati kroz pravnu državu.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
19:33 30.11.2014.

- Domovinski rat pripada povijesti, ali njegovo mjesto u povijesti su temelji hrvatske državnosti. Bez Domovinskog rata ne bi bilo ništa danas. - kazao je Gotovina. Dobro i zbori i ugodno je biti u njegovom društvu ikao je bilo hladno,, jer nije se borio da netko danas dovodi u pitanje da je Domovinski rat temelj Hrvatske a ne nekakvi avnoji, zavnohi i tko zna što.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije