Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginulo osmero ljudi
Povratak na članak

Tragedija u Budimpešti: Mađarska policija privela 64-godišnjeg kapetana kruzera

Spasilačke službe odmah su stigle na mjesto događaja, počeli su izvlačiti ljude iz rijeke, no od četrnaest izvučenih na obalu njih osmero ubrzo je umrlo od pothlađenosti i šoka

Komentari 5

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:15 31.05.2019.

U Budimpešti je jako porastao promet linijskih i lokalnih turističkih brodova. Posebno je povećan rizik tijekom plovidbe pod jakom kišom i vjetrom. Dodatno postoji otvorena opasnost i neprihvatljivi rizik ploviti noću u uvjetima visokog vodostaja i nemirne vode. Mađarska jeje trebala donijeti zakone i pravila koja reguliraju takvu plovidbu a zatim regulator riječne plovidbe donijeti određene mjere. U najmanju ruku tijekom visokih voda ograničiti zbog sigurnosti putnika i imovine plovidbu putničkih brodova na određenim dionicama a uz takve uvijete visokog rizika tijekom noći potpuno obustaviti lokalni turistički putnički promet. To se nije uradilo. I tomu je uvijek tako, ne poduzimaju se blagovremeno svima toliko vidljive potrebne mjere dok se ne desi neka tragedija. Pitanje je i koliko posade turističkih brodova poznaju lokalne prilike, virove i sprudove, i da li je uspostavljen sustav ukrcavanja lokalnih riječnih pilota kako bi se umanjio rizik od nesreća. Neke države imaju uspostavljen takav sustav u kritičnim područjima vodotoka Dunava. Ova tragedija se mogla i predvidjeti i izbjeći.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:46 31.05.2019.

Kud dirate čovjeka pred penzijom?

VL
SC
schwertransport
06:39 31.05.2019.

Vjerojatno je pogrijesio onaj tko daje signale za prolazak brodova, kako iz kruzer kapetan moze vidjeti malu barku?

VL
VO
vorda400
06:33 31.05.2019.

A to što godinama kapetani tih kruzera upozoravaju da se zabrani plovidba manjih plovila noću po Dunavu nema veze jer treba grad pokupiti lovu od turizma nešto slično kao kod nas

VL
KO
kodifan
07:11 31.05.2019.

jel i on mora raditi do 67...?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.