Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Brkić: Sve nesporazume treba riješiti za stolom

"Svi traže za sebe više, a sad je stvar državnog proračuna koliko tko može dobiti. Dala bi majka da ima, kako kaže narod", rekao je Brkić
09. listopada 2019. u 20:20 2 komentara 149 prikaza
Milijan Brkić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u srijedu je navečer uoči sastanka koalicijskih partnera, na koji nisu došli predstavnici HNS-a, rekao kako treba sve nesporazume riješiti za stolom te da nema potrebe za štrajkom u školama.

učionica Nema dogovora Propalo mirenje sindikata i Vlade, škole od sutra u štrajku!

"Nemam tu informaciju", rekao je Brkić novinarima upitan očekuje li dolazak HNS-ovaca na koalicijski sastanak. Na pitanje što to znači za koaliciju ako HNS-ovci ne dođu, rekao je "Bože moj, vidjet ćemo".

"Treba sjesti za stol i razgovarati, ja sam pobornik toga da sve nesporazume treba rješavati za stolom i poslije izvijestiti medije", dodao je.

Upitan za zahtjev prosjetara za povećanjem plaća, rekao je da svi traže puno. "Svi traže za sebe više, a sad je stvar državnog proračuna koliko tko može dobiti. Dala bi majka da ima, kako kaže narod", rekao je Brkić.

Na pitanje može li štrajk prosjetara naštetiti u izbornoj godini HDZ-u, rekao je da sve treba staviti na stol i razgovarati. "Mislim da nema potrebe za bilo kakvim štrajkovima jer u konačenici tu najviše trpe djeca, a na njima treba biti fokus i ona su prioritet", poručio je.

Štrajka svo osoblje Trebate li danas slati djecu u školu? Evo kako će se održavati štrajk

Pupovac: Škole zaslužuju veću pažnju; novca ima na raznim stranama

Milorad Pupovac (SDSS) također je prije sastanka komentirao štrajk prosvjetara. Nije odgovorio je li koalicija ugrožena zbog tog štrajka rekavši da misli da se samo pripremaju razgovori o tome.

To što HNS-ovci nisu došli na koalicijski sastanak Pupovac objašnjava time da je za njih važan neuspjeh bio rezultat današnjih pregovora sindikata u školstvu i Vlade te da gledaju kako da se postave.

 "Škole, obrazovne i istraživačke institiucije zaslužuju veću pažnju", rekao je Pupovac. "Novca ima na raznim stranama, ako ima da se smanji PDV za trgovce i na taj način smanji priljev u proračunu, a mi ne osjetimo nikakvu razliku kada idemo nešto kupovati, onda valjda može biti i za one koji školuju našu djecu i o kojima uvelike ovisi budućnost ove zemlje", rekao je Pupovac upitan za zahtjeve prosvjetara za većim plaćama.

Dodao je i da on nije ministar financija pa ne zna detalje i gleda samo neke grube slike, a ovdje su vjerojatno po srijedi nešto finije perspektive koje oni imaju u vidu a ja nemam.

Colin Orr
LJUBAV PREKO INTERNETA
Fatalnoj Ukrajinki slao novac, pravu istinu o njoj doznao tek na aerodromu
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti