Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tijesno

Karamarko: Žalim za Vukovarom, tamo su pobijedili autobusi

tomislav karamarko
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/5
02.06.2013.
u 22:44

Na sljedećim ćemo izborima biti još bolji, a već smo sada poplavili Hrvatsku, kaže predsjednik HDZ-a

Dok su se čekali rezultati u središnjici HDZ-a, u prepunim prostorijama vladali su podijeljeni osjećaji. Jedni su brojili dobiveno, drugi pak radije izgubljeno. Kada su stizale vijesti o uspjesima u gradovima, poput Požege, Šibenika, Zadra, bila je to manja utjeha jer su puno jače odjekivale loše vijesti iz dva glavna cilja – Vukovara i Splita. Raspoloženje je krenulo k veselijem kada se potvrdilo da je HDZ ostvario i potvrdio svoju neupitnu dominaciju na županijskim razinama. Svi su, međutim, primijetili da je na mnogo mjesta pobjeda odnesena za dlaku, kao što su i neki porazi prošli za istu tu dlaku.

Hladan tuš iz Osijeka

Za neke, poput veterana Vice Vukojevića, to je svejedno maestralna pobjeda stranke, za opreznog zamjenika predsjednika stranke Dragu Prgometa primjetnije je bilo nezadovoljstvo što se ne uspijeva u većim gradovima. Pobjeda SDP-ova kandidata Ivice Vrkića u Osijeku djelovala je kao hladan tuš na okupljene, premda su se mogle čuti izjave “to su HDZ-ovi birači odlučili, njima je Vrkić očito ostao u pamćenju iz 1971.”

Gordan Jandroković, praćen Andrejem Plenkovićem i Ivanom Domagojem Miloševićem, htio je “iz kože iskočiti”.

– Obranili smo gotovo sve županije, gradove i općine u kojima smo bili na vlasti, što jest dobro. U Splitu i Vukovaru smo izgubili, ali nismo ih imali ni dosad. Međutim, tamo smo se nadali da bismo mogli pobijediti – kazao je “službeno”. Nakon što je pričekao da s terena stignu pomnije obrađeni podaci, pojavio se na kraju i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, uz kojega su se pred novinarima natiskali članovi Predsjedništva stranke i saborski zastupnici.

 Povratak u velikom stilu

– Imamo se opet razloga veseliti. Od 20 županija HDZ ima 12, od 127 gradova ima ih 57, od 428 općina imamo više od 50 posto – rekao je Karamarko. Predsjednik stranke podsjetio je kako je HDZ već pobijedio u prvom krugu izbora, tako da je njegov zaključak da se “može uistinu reći da smo bili najuspješnija stranka”. Priznao je, međutim: “Jako žalim za Vukovarom, u Vukovaru su pobijedili autobusi”, aludirajući očito na rijeku autobusa koji su stizali na izbore iz smjera istoka. Naravno, komentirao je i rezultat izbora u Splitu i kazao da, “bez obzira na to što je pobjeda bila vrlo tijesna, HDZ priznaje pobjedu Ivi Baldasaru”. Za Karamarka nema sumnje da je HDZ ostvario vidni napredak jer “sjetite se gdje smo bili prije godinu dana, a još donedavno predviđali su nam i propast”.

– HDZ se vratio u velikom stilu i napreduje sve više. Uspjeli smo dobiti neke gradove koje prije nismo imali – rekao je Karamarko i zaključio: “Mi smo doista pobjednici ovih izbora. Vratili smo HDZ na mjesto prve i najjače stranke.”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije