Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u tijeku

Britanskog voditelja Savilea tereti se za ukupno 31 silovanje

'File photo dated 18/05/2009 of Sir Jimmy Savile. The BBC has said it will assist police with child abuse allegations involving the DJ and presenter Sir Jimmy. Photo: Press Association/Pixsell'
Press Association/Pixsell
12.12.2012.
u 21:44

Dosad je privedeno ukupno deset osoba koje se povezuju sa skandalom silovanja, a neki od uhićenih su i nekadašnje pop zvijezde Gary Glitter (68), publicist Max Cliford, komičar Freddie Starr i DJ Dave Lee Travis

Britanska policija BBC-ijeva voditelja Jimmyja Savilea tereti za ukupno 31 silovanje, no još se istražuju tvrdnje ukupno 589 osoba koje su posvjedočile da su bile zlostavljane, javlja Independent.

Tijekom operacije Yewtree koja je pokrenuta nakon što je prije deset tjedana otkriven prvi slučaj zlostavljanja, policija je protiv Savilea zaprimila ukupno 450 pritužbi koje se odnose na seksualno zlostavljanje.

Dosad je privedeno ukupno deset osoba koje se povezuju sa skandalom silovanja, a neki od uhićenih su i nekadašnje pop zvijezde Gary Glitter (68), publicist Max Cliford, komičar Freddie Starr i DJ Dave Lee Travis. Svi su porekli umješanost u skandal.

U tijeku je sastavljanje policijskog izvješća o slučaju kojeg će detektivi operacije Yewtree izdati do početkom iduće godine. Na rad ukupno 30 policijskih službenika dosad je potrošeno oko 19 milijuna kuna.

>>Savileovi milijuni blokirani, taj će novac isplatiti njegovim žrtvama

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:52 12.12.2012.

Jer to ta civilizacija zapada što nam se uporno servira

BR
brodludjaka
22:48 12.12.2012.

Ove su barem uhitili. Kod nas bi ih naše sudstvo oslobodilo jer bi imali olakotne okolnosti. Nisu recimo silovali više od jedne osobe u jednom danu, pa se to ne bi moglo zvati silovanje sa namjerom.

UK
UKUSA
06:26 13.12.2012.

Kad se nesto dogodi u Britaniji kao ovaj slucaj onda se to lokalizira. To se ne pripisuje cijeloj naciji. Kad se dogodu neke slicne stvari u drugim zemljama koje su jos uvijek suverene onda nema kraja u demoniziranju cijelog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije