Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Britansko ministarstvo obrane otpušta 3000 civilnih djelatnika

Ministar obrane Philip Hammond primoran je priznati da je njegovo ministarstvo napravilo pogrešnu procjenu
26. siječnja 2012. u 17:44 3 komentara 1 prikaza
Philip Hammond
Foto: AFP/PIXSELL

Ministarstvo obrane Velike Britanije otpustit će 3000 civilnih djelatnika da bi smanjilo povećane troškove od dvije milijarde funti, piše Guardian.

Ministar obrane Philip Hammond primoran je izaći pred javnost i priznati sramotnu pogrešku, odnosno da je njegovo ministarstvo ranije pogrešno izračunalo koliko si djelatnika može priuštiti. Hammond je naredio inventuru u vojsci, Kraljevskoj mornarici i RAF-u kako bi se pregledali svi ugovori i oprema te uklonili nepotrebni viškovi.

Ured za strategiju i sigurnost procijenio je da je do kraja 2015. godine potrebno otpustiti 28.000 civilnih djelatnika. Također je predvidio da ministarstvo tijekom narednih sedam godina treba otpustiti još dodatnih 7000 radnika. Time bi se brojka od trenutačno 70.00 zaposlenih smanjila na 40.000. Većinom je riječ o djelatnicima u civilnoj službi koja bi se ovim mjerama smanjila za trećinu radne snage.

Prošle je godine otkriveno da je ministarstvo potrošilo dodatnih 600 milijuna funti na usluge vanjskih konzultanata jer u svojim redovima nije imalo dovoljan broj stručnjaka.

 

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • Ceca:

    This British bastards and son of the bitches will come to Croatia to eat our bread.

  • crna vrana:

    Evo našoj Vladi primjera kako se režu proračunski rashodi. Hrvatska može komotno otpustiti 25 % administrativnog aparata u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi te javnim poduzećima , a da se nebi ništa ni primjetilo na učinkovitosti njihovog rada. Preteški teret ... prikaži još!ret poreznim obveznicima se olakšava ovakvim mjerama a ne povečanjem PDV-a.

  • jaruzelskia:

    Gluposti u ovomVL! lol Kog briga u Hrvatskoj za to?? (osim ako MORH na namjerava isto!) A Hrvatske pudlice bi se mogle povesti za \'pozitivnim\' primjerom gazdi iz NATO....!